Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Okoncentrerat av Familjen

/

Annons

”It began in Hässleholm-holm-holm-holm” – Innan Familjen inleder spelningen dånar en parafras på Chemical Brothers ”It began in Africa” i högtalarna. Familjen, alltså Johan T Karlsson kommer nämligen från Hässleholm och man kan ju tänka sig att allt började där nere, för honom.

Stämningen på Klubb Kompass dansgolv den här kvällen är uppskruvad. Publiken har värmt upp sina dansmuskler till Slim Vic och är uppenbarligen redo för mer.

När Familjen drar igång sin technopop med skorrande r och breda diftonger låter det helt ok, men sången dränks allt som oftats i den pumpande basen. Han far runt på den lilla scenen som en överaktiv apa, hänger i taket och klättrar på kravallstaketet. I bakgrunden står Andreas Tilliander, som kompar på livespelningarna och som en överraskning har han också med sig en tjej på sång.

Familjen är som bäst i låtarna ”Huvudet i sanden” och ”Det snurrar i min skalle”, det övriga låtmaterialet känns tunnare och inte alls lika självklart live. Över huvud taget ger han ett splittrat och okoncentrerat intryck. Spelningen kommer av sig under någon minut när de inte riktigt vet vilken låt de ska ta härnäst och ibland är det lite som att vara tillbaka på en fritidsgårdsspelning.

Annons