Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

One Direction om hajpen

/
  • Så nära.
  • Trivs ihop.
  • Hysteriskt. Polisen fick komma till Drottninggatan i Stockholm för att lugna fansen när One Direction besökte Sverige senast.

Pojkbandet One direction var flickfavoriter innan de ens släppt en skiva. Nu kommer debutalbumet "Up all night".

Annons

Redan i oktober besökte One Direction Stockholm och orsakade kaos. 1 000 exalterade tjejer hade samlats på Drottninggatan för att få en chans att träffa britterna. Trycket på skivbutiken som delade ut biljetterna var så högt att polis fick kallas in för att lugna folkmassan.

– Att mötas av skrikande fans är alltid konstigt, men det är extra konstigt i ett annat land. Men vi älskar stödet som fansen visar oss. Det är något vi aldrig hade kunnat vänta oss, säger Harry Styles, en av de fem sångarna, på telefon från London.

Killarnas karriär började i den brittiska tv-talangjakten "X-factor". De sökte var för sig, men blev uppmuntrade att bilda en grupp i programmet. Namnet blev One Direction och de placerade sig på tredje plats i tävlingen. Skivbolagsbossen och "X-factor"-domaren Simon Cowell gav sedan killarna skivkontrakt.

– Simon är vår chef och allt vi gör går genom honom. Han sa precis att han är nöjd med hur det går för oss, säger Harry Styles.

För inte så länge sedan blickade han tillbaka på sin första provsjungning till programmet.

– Jag såg den faktiskt för någon dag sedan med mina kompisar. Jag ser så ung ut. Det var bara ett år sedan, men jag ser ut att vara nio år gammal.

På ett år har One Direction gått från vanliga tonårskillar till skivdebutanter. Fyra låtar på "Up all night" spelades in i Sverige. Harry Styles öser lovord över de svenska producenterna Rami Yacoub ("han är en på miljonen") och RedOne ("otrolig låtskrivare och producent och en fantastisk kille").

– Om man står utanför musikbranschen förstår man kanske inte vilket tongivande land Sverige är, men det finns väldigt många talangfulla låtskrivare och producenter där, säger han.

Nu tänker One Direction leva upp till fansens förhoppningar.

– Hajpen är stor och vi har press på oss att leva upp till den. Vi vill fortsätta göra bra musik och förhoppningsvis bevisa att hajpen var motiverad.

Mer läsning

Annons