Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oslagbart år för Pernilla Andersson

/

Efter tolv år som artist har Pernilla Andersson nått den breda publiken. I höst är hon dubbelt aktuell i talangjakten ”True talent” och krogshowen ”Oslagbart”.

Annons

Men väntan på genombrottet har krävt både mod och styrka.

Innan Pernilla Andersson tävlade med låten ”Desperado” i Melodifestivalen var hon ”bara” den svenska singer-songwritern med det yvigt lockiga håret som turnerade med sin gitarr.

Nu, ett halvår år senare, har hon fått sitt stora genombrott på scen och i tv.

– Det är kul och samtidigt läskigt att bryta ny mark. Men ibland måste man göra det för att överraska folk. Det är så tråkigt att gå i samma fålla. Man måste naturligtvis vara sann mot sig själv. Samtidigt måste man ha lite mod att kasta sig ut i det okända, säger hon.

Pernilla Andersson släppte sin första skiva 1999 och under många år tuffade karriären fram i maklig takt. För några år sedan var hon nära att lägga av, men maken Andreas Dregen övertalade henne att fortsätta. Sedan dess har Pernilla Andersson väntat på rätt tillfälle att slå stort. Hårt arbete och genomtänkta beslut har varit avgörande.

– Jag tackade nej till Melodifestivalen många gånger eftersom jag inte kände att jag hade någonting att komma med. Att jag vågade vänta in rätt tid var jätteviktigt. När man väl fattat ett bra beslut kommer det fler anbud och då gäller det verkligen att tänka sig för och gå på magkänsla.

”Svårt att stå inför en jury”

Ett annat sådant beslut var huruvida hon skulle delta i TV3:s talangjakt ”True talent”.

– Jag var väldigt misstänksam först. Jag gillar inte när man sågar människor i tv. Jag har själv sökt till Musikhögskolan och har svårt att stå inför en jury. Men jag fick chansen att göra programmet på mina premisser. Så länge jag får vara den jag är så fungerar det.

Och Pernilla Andersson fortsätter att vara sig själv i krogshowen ”Oslagbart”. I showen medverkar bland andra Petra Mede och Niklas Strömstedt.

– Det är väldigt lyxigt att arbeta med andra. När man turnerar själv vet man att publiken förväntar sig att bli underhållna i en och en halv timme och det kräver energi. Det är skönt att kunna gå upp och spela en låt, låta någon annan ta över och sedan ladda om.

Mer läsning

Annons