Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övertygande av Twiggy Frostbite

/

Efter att bland andra Teo Bolero och Anna Frank haft releasespelningar i Gävle den senaste tiden är det i kväll Twiggy Frostbites tur. Eller, efter två år kanske man ska säga. Så länge har de nämligen arbetat på sitt album ”Through Fire”. Att döma av hur det låter i kväll har det alla gånger varit värt väntan.

Annons

Kort efter att kvällens inledande akt, Haha Sound, har avslutat sin korta(och första!) spelning annonserar Twiggy Frostbites egen Anna-Karin Berglund en liten paus och tjugo minuter senare är vi totalt utelämnade åt den sköna musiken. Sandvikenduon The Giant’s Dream vaggar med sin Pluxus-liknande ljudbild in oss i ett lugn som varar ända tills deras spelning flutit ihop med Twiggys egen och David Kramer, Twiggys trummis, gör entré. Först då, ett par låtar in i Twiggy Frostbites set, tar det fart, vi väcks ur det drömliknande tillståndet och han visar omedelbart varför han är värd sin plats i bandet trots att han bor i Göteborg.

Att Twiggy Frostbite är ett band som gör sig väldigt bra live är det ingen tvekan om. Det råder heller ingen tvekan om det faktum att en hel del låter som Sigur Rós, ett band som Elin Lindfors själv nämner att hon lånat en ackordsföljd från. Däremot är det svårt att sätta fingret på Twiggy Frostbites egentliga styrka, då den kan sägas bestå i många saker kombinerade: det hårda trumspelet, det stadiga basspelet, gitarrplocket, Emmas, Anna-Karins och Elins kläder och pukspel, syntmattorna och ovanpå allt detta Elins sång med sin speciella karaktär. Ikväll låter hon mycket som en kvinnlig Rufus Wainwright, uppbackad av …and you will know us by the trail of dead.

De har ikväll övertygat, om inte alla som fick uppleva denna releasefest så åtminstone undertecknad, om att de är ett band att räkna med i framtiden, inte minst på grund av vackra ”Heroes”. De håller minst lika hög klass som alla de andra band som den senaste tiden spelat på Spegeln i Gävle. Mycket hög med andra ord.

Annons