Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På Gång i Melodifestivalen

/
  • FAVORITER? Den tredje deltävlingen är på papperet lika tuff som Skellefteåveckan. Sett till folklig popularitet borde direktplatserna till Globen gå till startfältets två trios - EMD och BWO.

Halva startfältet är avklarat, och båda deltävlingarna hittills har bjudit på skrällar. Vem eller vilka råkar illa ut när Melodifestivalen drar vidare till Dalarna?

Annons

Den tredje deltävlingen är på papperet lika tuff som Skellefteåveckan. Sett till folklig popularitet borde direktplatserna till Globen gå till startfältets två trios - EMD och BWO.

Men samtidigt har mycket av förhandssnacket handlat om Molly Sandén, vars ballad "'Så vill stjärnorna" sägs ha potential att göra den blott 16-åriga tjejen till Sveriges nästa Carola. Om så blir fallet, vilken av bokstavskombinationerna faller?

BWO bryter i år sitt mönster och tävlar med en ballad. Kommer publiken att ta "You're not alone" till sina hjärtan på samma sätt som deras patenterade öststatsdisko? Efter Markoolios misslyckade genrebyte i Skellefteå finns det kanske skäl för Alexander Bard och Co att känna oro. Eller så är en ballad precis vad som behövs för att BWO på fjärde försöket ska vinna hela tjottaballongen.

Bakom de tre stora favoriterna finns flera bidrag som slåss om den fjärde biljetten för fortsatt tävlande.

Velvet ställer upp i Melodifestivalen för tredje gången, och hoppas nog kunna toppa framgången från 2005 när hon gick till Andra chansen. Rockräven Mikael Rickfors får nog hoppas på att den äldre generationen plockar upp sina telefoner. Om inte är nog risken stor att hans medverkan blir lika parentesartad som Niklas Strömstedts i fjol.

Leksands stora skräll då? Kanske blir det Maja Gullstrand. Hon beskriver "Här för mig själv" som en feelgood-låt som gjord för för att medverka i reklam för solsemestrar.

Låter inte allt för långt från Emilias succé med "You're my world" härom veckan.

Mer läsning

Annons