Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PÅ SCEN: Eclipse golvade Arbetarbladets recensent

/

Den melodiska rock/hårdrockskvartetten från Stockholm inleder sin spelning med samma fartfyllda och briljanta låt som öppnar senaste plattan Armageddonize – I don’t wanna say I’m sorry.

Annons

Redan från start har de publiken i sin hand, för det går inte att göra annat än att fängslas av den ärliga innerligheten som flödar från den lilla scenen. Det finns oerhörd spelmässig kompetens, scenmässig professionalism och spelglädje hos detta band, men framför allt enorm scennärvaro och känsla. Sångaren Erik Mårtensson har dessutom fantastisk röst, karismatisk energi och är utan tvivel en av Sveriges bästa frontmän.

Kvällens setlist består till största del av material från albumet som kom i februari, men vi bjuds även på en hel del låtar från främst två av de tidigare skivorna, allt sammanbakat till en mer eller mindre perfekt mix. Och då gör det faktiskt inte så mycket att det blir ett något onödigt långt trum/gitarr/bassolo som drar ner tempot och stämningen en stund, det är nästan bara skönt att få en liten andningspaus.

Det är en sann njutning och otroligt häftigt att få uppleva magin hos ett band där samtliga medlemmar bjuder så mycket på sig själva och verkligen kommunicerar med sin publik på alla tänkbara sätt. Jag är djupt golvad och galet tacksam. Och då var jag inte ens något direkt Eclipse-fan från början...

Mer läsning

Annons