Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pannkakskyrkan mättade festivalhårdingar

Om man tar vägen från centrum upp mot Gasklockorna kan man stanna till vid Erikshjälpens parkering där Jesusbussen står parkerad jämsides riksorganisationen Pannkakskyrkans husvagn.

Under parollen ”Himmel och pannkakor – för en godare värld” bjuds det på pannkakor och bibelord för de som vill lyssna.

Annons

– Det här startade som en liten grej i Uppsala och är nu inne på femte året, berättar 28-årige Samuel Lundström från Uppsala. Vi fick en hel del förfrågningar om att dyka upp på olika ställen direkt efter att vi körde igång så 2008 gjorde vi en turné genom Sverige och sedan dess har det fortsatt på olika festivaler. Nu är det folk från hela Sverige som hakar på under de tre veckorna vi är ute och åker.

Senast anländna från Peace & Love i Borlänge fortsätter gänget i sommar mot ett sportevenemang i Åhus dit över 50 000 ungdomar förväntas dyka upp för att spela beach volleyboll. Sedan väntar även besök i Kalmar och Höganäs. Målsättningen med Pannkakskyrkans närvaro är enligt Samuel tudelad.

– Kyrkan har väldigt mycket verksamhet innanför kyrkväggarna, men ute på gatorna gör inte kyrkan mycket och vi tycker att det finns ett behov av att möta människor.

David Jannati

Mer läsning

Annons