Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar till Unicef när Hanna ordnar konsert

/
  • Arrangör. Hanna Grinde går sista året på musikestetiska programmet i Sandviken och ordnar en konsert med tre band som projektarbete.

De flesta som läser musikinriktningen på estetiska programmet väljer att göra en inspelning som sitt projektarbete under det sista läsåret.

Men Hanna Grinde tänkte annorlunda.

– Jag ville göra nåt som inte så många har gjort.

Så om en vecka blir det en konsert, kallad Poor Violet, på Kungen i Sandviken. Arrangerad av Hanna Grinde.

Annons

– Vi kan väl sätta oss här, det kallas ”hänget”, säger Hanna Grinde och visar vägen till en liten institutionsaktig soffgrupp inne på den delen av Bessemergymnasiet där musikesteterna håller till, och förklarar sen att det är nån lärare som kallat soffgruppen för just ”hänget” och eftersom det låter lite töntigt så har begreppet hängt kvar.

Hon ger ett lugnt och välorganiserat intryck, men konstaterar att det är en del kvar att fixa med innan allt är klart.

Hon började jobba med projektet redan i augusti förra året. Till en början kontaktade hon Mimikry för att kolla om de kunde spela, men deras gage var för högt. Tanken är nämligen att hela inträdet, 50 kronor, ska gå till Unicef.

Punkrock

Hela tre punkrockiga band får man se för den pengen: Mother of God, Those Swollen Goats och Hellmutt. De båda sistnämnda banden har medlemmar som går på skolan och Mother of God hittade Hanna Grinde på Myspace.

Själva arrangemanget kallar hon ”Poor Violet”. Hon berättar att hon fick hjärnsläpp när hon skulle döpa det och fastnade till sist för Poor Violet, som är en karaktär i tv-serien ”The Simpsons”. Violet är en fattig flicka som ger bort allt hon har till Bart Simpson.

Sökt bidrag

Hanna Grinde har sökt och fått pengar från olika fonder och hjälp både från Studiefrämjandet och Bilda.

– Den största delen av arbetet har varit att ta kontakt med en massa människor, konstaterar Hanna Grinde.

Och den viktigaste lärdomen hon tagit med sig såhär långt är att komma ihåg att det är hon som gör detta och inte förvänta sig att nån annan ska göra jobbet åt henne.

Hon är lite av en perfektionist säger hon, och hon gillar att organisera och fixa.

– Så jag kommer säkert att springa omkring och tjata på alla vad de ska göra under själva konserten. Och försöka se till att alla är glada och nöjda.

Hoppas på 100 personer

Hon hoppas att det kommer minst 100 personer, vilket ju skulle ge en ordentlig summa pengar till Unicef. Hanna Grinde ska dessutom låna en bössa och samla in pengar på stan samtidigt som hon marknadsför konserten, har hon tänkt. Om hon hinner.

Hanna Grinde tänker bli musiklärare, och det är inte omöjligt att hon kommer att göra liknande saker som den här längre fram i livet.

– Jag har börjat tro lite på mig själv. Jag har ordnat en konsert med tre band på Kungen, jag vet att jag klarar av det.

Vill man kolla, och samtidigt göra en god gärning, ska man alltså bege sig till Kungen om en vecka, fredag 25 februari.

Mer läsning

Annons