Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Precis som Bryan själv har musiken åldrats med värdighet

/

Med över 100 miljoner sålda album i bakfickan kan man fundera länge och väl vad som driver en så stor stjärna som kanadensiska – sorry killen som viftade med en USA-flagga hela kvällen – Bryan Adams till Sandviken. Svaret är tvivelsutan kärleken till musiken. Över två timmar rock – för i grund och botten är det en rockstjärna han är – skojar man inte bort hur som helst.

Annons

LÄS OCKSÅ: Se stort bildspel från kvällen i Göransson Arena

Sedan i fjol har bandet varit ute på en jubileumsturné till den nu 31 år gamla genombrottsalbumet ”Reckless”. Att då inleda konserten med titellåten från nämnda album skapar dock mest en enda stor förvirring för majoriteten av publiken. Att det taggade bandet har texten till denna b-sida rullande på storbildsskärmen hjälper föga. Att starta med någon av de sex singlarna från albumet hade kanske varit säkrare. Men å andra sidan, rock ska överraska. Visst dyker också singlarna upp en efter en. Redan bland de sex första låtarna har ”One night love affair”, ”Run to you” (med ett snyggt gitarrmittparti där Bryan och gitarristen Keith Scott roar sig en stund) och ”Heaven” avverkats raskt. Den sistnämnda är precis så stämningsfull som väntat och allsången är överväldigande. Jag betvivlar inte en sekund på att gamla par kan ha gått hem med ny glöd i förhållandet.

Drygt halvvägs in i konserten kommer sedan gitarrintrot det verkar som alla har väntat på och ”Summer of ’69” är ett faktum. Antalet luftgitarrer som plötsligt plockas fram hos kvällens alla hobbygitarrister är imponerande och så även gensvaret. Att Bryan sedan har en kalasdag på jobbet och en röst som bara blivit bättre med åren gör sitt det med.

Medan konsertens första halva ägnats åt ”Reckless” utgörs den andra av blandade hits från de resterande 12 albumen. ”(Everything I do) I do it for you”, ”Cuts like a knife”, den personliga favoriten ”Can’t stop this thing we started”, ”Please forgive me” och en akustisk ”When you’re gone” är bara ett fåtal av de avverkade pärlorna. Att konsertens extranummer till mestadels består av akustiska nummer tar dock lite udd av det hela. Även om avslutningen med mjäkiga ”All for love” faktiskt är storslagen.

Annons