Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Promoe och "Kakan" kommer till årets balkongfest

Gävle teaters balkongfest går in på sitt fjärde år, 20 augusti är det dags igen. Promoe och Monica Törnell finns bland artisterna som ska få besökarna att dansa på Staketgatan.

Annons

Hampus Wennberg, Center stage, Annelie Kedbrant, Gävle energi, teaterintendenten Jonas Elverstig, pressansvariga Camilla Norin och Teresa Fyhr från Edgekollektivet presenterade årets balkongfest.

Esplanaden i Gävle är sällan något annat än ett tillhåll för glassätande Gävlebor men Gävle Teater fortsätter att skaka liv i den – i alla fall en gång om året. Precis som tidigare år ska Staketgatan stängas av för en sällsynt chans att, under ordnade former, dansa på en av Gävles mer trafikerade vägar.

– Det är alltid väldigt roligt att arrangera Balkongfesten, säger Camilla Norin, kommunikatör på Gävle teater.

Hip hop har varit ett återkommande inslag under åren som evenemanget existerat, så också i år när Promoe och Frida Scar finns bland artisterna som uppträder. Lite annat blir det dock under kvällsprogrammet – även Christoffer Wollter och Monica Törnell ska kliva ut på balkongen och "Kakan" Hermansson och Hanna Hellquist kommer att sköta konferencier-jobbet.

Gävle teaters intendent Jonas Elverstig pratar helst om dagsprogrammet under pressträffen på torsdagen. På schemat står bland annat energiexperiment med Gävle energi, sagotält, prova-på-grafitti med Rolfcarlwerner och "redesign" av gamla t-shirts.

– Det känns alltid spännande att försöka väcka barnens nyfikenhet och låta dem delta kroppsligt. Och sagotältet har ju till exempel varit en succé tidigare år, det har strömmat in barn för att höra sagor, säger han.

– Vi siktar på att få till ett lite tajtare program i år under kvällsprogrammet, med mindre avbrott. Det ska bli kul att jobba med alla artister, vi märker hur det finns ett stort intresse för nya idéer hos dem.

Mer läsning

Annons