Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramblin Romeos fick enormt publikstöd

En amerikanare står uppbackad intill ytterdörren och i den spelas musik, ett par cowboyhattar finns i publiken, och det är rätt mycket skägg också.

Annons

Det är en sammanfattning av vad ögat kan se vid CC-puben. Och jag tycks ha glömt cowboybootsen hemma, något som kunde ha synkat bra till kvällens countryrock.

I kväll har The Ramblin Romeos premiär med gamla medlemmar ifrån det otroligt populära tributebandet Cash Is King, som nu håller på att bli ett minne. Hur mycket publiken än vrålar efter Cash-låtar så tänker bandet inte göra dom till viljes har dom tidigare sagt.

Men jag kan åtminstone inte höra vare sig medelålders eller dom som är strax över arton ropa efter det som är historia.

I stället tar någon ett hoppande danssteg, och jag inser ännu en gång att jag möjligen glömt också dansskorna hemma. Men jag står hellre och tar det lugnt i följsam country och hamrande rock’n roll.

Enda anledningen till att några i publiken går verkar vara för att dom här måste slå sig fram till bardisken.

Publikstödet är enormt, vare sig det är nya eller gamla fans så är puben fylld till ytterdörren, och fler står på gatan. Det påminner mig om den alltid så ringlande kön till damtoaletten. Men med en viss skillnad då antalet högljudda kvinnor verkar färre än dom manliga supporterna denna kväll.

Dom finns där, självklart, men det förvånar mig att dom inte gör mer väsen av sig med tanke på att bandet har en nära och fin kontakt med hela sin publik. Eller är det då bara logiskt att låtar som ”Old souls”, ”Walking out of you” och ”The ramblin man” ger en större igenkänningsfaktor och tilltalar dom ensamma och sökande manliga själarna främst?

En av låtarna säger Danne Königsson handlar om att vandra, vandra… och vandra, och aldrig komma fram. Så min känsla är främst som att famla omkring lite för länge då det är halvskumt ute, vilket dock inte hindrar dem från att hitta in till någon del hos varje person.

Anna Olsson

Mer läsning

Annons