Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Refreshments rockar in julen

/

Ridån är två röda Gibson-gitarrer med julgirlanger, även medhörningsboxarna är draperade i rött.

Annons

Gil Edwards med ett jultomteskägg öppnar med att spela gitarr och sjunga bluesigt. Något av en anonym entertainer som kanske borde ha hottat upp sig med en tomteluva. Från ovan kommer Linda Gail Lewis speakerröst som presenterar det 20-årsjubilerande bandet.

I bakgrunden glittriga granar och tv-skärmar med fallande snö, första gången jag ser dem med olika former av smoking, stiligt. Två saftiga saxofoner i Xmas Horns förtätar ljudbilden.

Pianisten Johan Blohm gör flera godmodiga insatser med trivsamt pianospel och dito sång. Nye gitarristen Jonas Göransson spelar flyhänt och kreativt.

Sedan vaknar det hela till liv då Eva Eastwood med sedvanlig karisma kommer på. Bandet rockar hett och fett med Eva i fronten, en eftertänksam ballad ryms också.

Roligt att man vågar köra en julhit anno 1973 och det engelska bandet Slade, ren rockhistoria. Saxofonorgien visar att saxen är ett överlägset instrument när det gäller rockkänsla.

Ett akustiskt parti ger en mättad och god julkänsla,sedan några hits från de gångna åren innan en lyckad avslutning tar vid med Bruce Springsteens gamla ”Santa Claus is coming to town”.

Per Agne Eklund

Mer läsning

Annons