Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Releaseparty med energifylld rock’n’roll

/

Annons

Under lördagskvällen var det releasefest för Circle Serenades, en samlingsskiva utvigen av Studieförbundet Bilda, där 14 olika band från Gästrikland, Hälsingland och Dalarna fått chansen att framföra deras musik. Det var Louise Lemón, Vobra och Cicero som under kvällen på Maxim representerade skivan, tillsammans med Dundertåget.

När Louise Lemón går på scenen efter diverse förseningar är publiken gles. Akten kör lugnare bluesrock mestadels i form av ballader, något som för mig inte riktigt når ända fram. De starka refrängerna för smått tankarna mot Janis Joplin, det är varken mediokert eller något som man minns i efterhand.

Av andra bandet för kvällen, Borlänge-akten Vobra, får man stundvis känslan av att man redan hört det några gånger förut, trots detta är deras enkla rock bra.

När Cicero går på är publiken aningen större, dock är det fortfarande bar-området som lockar mest folk. Bandet är en positiv överraskning och levererar skön rock’n’roll som från första till sista låten imponerar, och med den stora energin på scenen märks det att Sandviken-bandet har scenvana. Jag hade gärna lyssnat längre.

När kvällens huvudakt går på samlas hela lokalen framför scenen. Dundertåget, tidigare Thunder Express, kör energifylld rock’n’roll med stora influenser från 70-talets blues och rock, och det är ösigt från första stunden.

Med nedlagda The Hellacopters gitarrist i spetsen, Robert Dahlqvist som även tar över sången, blandas aningen lugnare rockballader med konstanta Rolling Stones-riff, vilket både lockar äldre och yngre.

De ständigt starka gitarrerna uppskattas, och det märks att Stockholms-bandet har scenvana då varken musiken eller medlemmarna någon gång står stilla.

Repertoaren är mest hämtad från senaste kritikerrosade plattan, ”Dom feta åren är förbi”, vilket uppskattas.

Trots att enkel rock’n’roll helt på svenska inte är alltför vanligt i dag är musiken lätt att ta till sig och bandet får snabbt med sig publiken.

Hanna Eriksson

Mer läsning

Annons