Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert Wells söker sig tillbaka till den lilla skalan

/
  • WELLS. Michael Nilsson, Roine Johansson, Lars Risberg och Robert Wells spelar på Konserthuset i kväll.

Robert Wells kommer till Gävle i det lilla formatet.
I "Close-up Tour" har han dumpat allt omkring och förlitar han sig endast på sina fingrar.

Annons

Robert Wells var en gång i tiden känd för att kunna göra fantastiska saker med bara sina fingrar och en flygel. Numera är han mer känd som ledare för Rhapsody in Rock-monstret, som drar land och rike - för att inte tala om världen - runt med flera av Sveriges ledande artister.

Men med "Close-up Tour" tar Robert Wells ett steg tillbaka till det lilla formatet. Den hårda kärnan i Rhapsody in Rock, om man så vill, där det mesta har skalats bort.

Kvar finns han själv och musikerna Lars Risberg (bas och sång), Michael Nilsson (gitarr och sång), samt Roine Johansson (trummor).

Turnén besöker ett 20-tal svenska städer, och då bara i lokaler modell mindre. Här i Gävle kanske vi inte skulle kalla Konserthuset modell mindre, men för Wells, som är van att spela för enorma publikmassor i Kina, är till och med ett fullsatt Konserthus i mikroskala.

Han var trött på för mycket prat och för lite lirande. I "Close-up tour" får fingrarna jobba mer än tungan.

– Namnet på konserten har jag lånat från magikernas värld och skälet är att jag vill bjuda på ett nära och avspänt möte med publiken. De kommer helt enkelt bli en fingerfärdig konsert, säger Robert Wells i ett pressmeddelande.

Något som han kanske snappat upp från Joe Labero, som han har jobbat med tidigare.

På scen blir det improvisationer, boogie, Chopin, Fats Waller, Freddie Slack, Elton John, Chuck Berry och Charlie Normans ande som svävar över hela föreställningen.

Annons