Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robyn utan pris på Grammygalan

/

Robyn kammade noll när Grammygalan avgjordes natten till måndagen svensk tid.
Bara Radiosymfonikerna lyckades försvara de svenska färgerna.
Galans stora vinnare blev Robert Plant och Alison Krauss.

Annons

Det blev inget pris till Robyn när världens finaste musikpris delades ut natten till måndagen svensk tid. Hon var nominerad till en Grammy i klassen bästa electronica-/dansalbum. I stället var det Daft Punk som segrade med plattan "Alive 2007".

Förutom Robyn var även remixaren Stonebridge, "Mamma mia"-skaparna Benny Andersson och Björn Ulvaeus, sopranen Anne-Sofie von Otter samt Radiosymfonikerna nominerade till priser.

Men det blev bara ett enda pris till Sverige. Radiosymfonikerna vann en av klasserna för klassisk musik för sitt samarbete med dirigenten Esa-Pekka Salonen och violinisten Hilary Hahn.

Robert Plant och amerikanska bluegrassångerskan Alison Krauss dominerade Grammyutdelningen i Los Angeles med fem priser.

– Jag är förvirrad. Förr om åren hade det känts som att sälja sig, men nu tycker jag att det här var ett bra sätt att tillbringa en söndag, sa Led Zeppelin-legenden Plant när han tog emot ett av prisen på galan.

Plant och Krauss erövrade bland annat två av de tyngsta priserna, det för årets album, "Raising sand", och för bästa skiva, singeln "Please read the letter". Coldplay vann tre priser, däribland det för årets låt, "Viva la vida".

Lil Wayne erövrade fyra priser, bland dem för bästa rapalbum. Brittiska sångerskan Adele utsågs samtidigt till bästa nya artist vid galan.

Norska producentduon Stargate fick en Grammy för r'n'b-låten "Miss independent" som Ne-Yo framför på albumet "Gentlemen".

Mer läsning

Annons