Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rock aus der Sandviken

/
  • Nu är det dags. Cicero släpper sin första inspelning
  • Cicero i replokalen. Erövringståget började på Sandvikskrogen Centro i vintras.
  • Från vänster: Jocke Strand, Olle Tjern, Anton Persson, Lasse Strand och Alex Sörell.

Garagebandet Cicero från Sandviken har drabbats av peppet. Det där peppet som gör att man vill repa varje dag och presentera sig för världen så snabbt som det bara går. I dagarna släpper de sin första EP. Och snart spelar de på Kungen.

Annons

Inne i replokalen står tjugotre Jack Daniels-flaskor prydligt på rad längs väggen. Fönstret är övertäckt med ett Marilyn Manson-tyg. Och elementet är avstängt, påpekar trummisen innan han räknar in. Men det är ändå bastu i den lilla replokalen i Rockhuset i Sandviken. Bakom honom hänger ett söndertrasat trumskinn med texten: "Cicero - ROCK. DER. SANDVIKEN." En av de tre (!) gitarristerna börjar sjunga, och basisten stampar sina leopardmönstrade flipflops i golvet innan han lite spontant kastar sig fram mot micken och körar i refrängen.

 

Bandet har funnits i olika konstellationer i tre år. Men länge var de rätt passiva, grejen var bara att det var kul att repa lite rockenroll. Det var först när Olle Tjern kom med på trummor, och Anton Persson på bas, som peppet kom igång på riktigt. Bandet berättar entusiastiskt om den första låten de spelade in. Det skedde i replokalen och bandet tyckte det var "så bra". Så de åkte ner till krogen Centro och bad dem spela låten i högtalarna mellan sina vanliga låtar.

- Ingen märkte någon skillnad! utropar bandet, som om det vore en uppenbarelse.

Men jag tolkar det som att de helt enkelt tog det som ett bevis för att låten var bra och att inspelningen av den höll hög klass.

 

Så här i backspegeln tycker de att inspelningen lät sådär. För nu har de haft chansen att gå in en riktig studio, och det är också där de spelat in den fyraspårs-ep som släpps nu i dagarna. Och Cicero är ivriga att presentera materialet för världen.

Det där stora peppet som drabbade dem i vintras tycks inte mattas av. De repar nästan varje dag och jobbar också på att ragga spelningar till sommaren och hösten. Hittills har folk har visat intresse från Borlänge, Falun, Örebro, Uppsala, Gävle och Sandviken. Närmast kan man höra dem på Kungenfestivalen "Ta livet i dina egna händer" nästa helg.

Men trots allt så har Cicero ännu inte så jättemycket scenvana, och det är lite charmigt att de också erkänner att de är nervösa när de går upp på scenen.

- Jag har ju stått en del på scen tidigare, fast då i teatersammanhang, säger Anton. Men det är ju en helt annan sak! Det här är en stark hunger blandat med skräck och nervositet.

Olle Tjern tycks vilja lugna honom:

- Men det har vi ju pratat om att om man skulle tabba sig så är det bara att skratta åt det och fortsätta svettas. Meningen är bara att det ska vara en jävla massa energi hela tiden.

- Och så har vi ju en skön publik som står där och biter oss i benet, säger Olle.

- Ja, vi har ju en del inbitna fans, skojar Anton.

- Två stycken i alla fall. Kanske tre.

Mer läsning

Annons