Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Roligaste jag gjort spela i band"

/

Rickard Olsson har sinnessjukt mycket att göra just nu. Ändå tvekade han aldrig när han tillfrågades om han ville leda Local Heroes-galan i Konserthuset.

– För det är så jävla coolt att man kan ha ett så bra lokalt musikliv, förklarar han.

Annons

När vi ringer Rickard Olsson klockan nio på morgonen ligger han fortfarande kvar i sängen. Han hade tänkt hinna träna innan, men ”kroppen pallar inte”, säger han. Det är mycket nu. När vi pratat klart måste han masa sig upp till Danskompaniet för att prova ut kostymer till öppningsscenen i Melodifestivalen, sedan väntar manusgenomgångar resten av dagen.

Det är kul att jobba med melodifestivalen, säger han. För att det är en så oerhört professionell produktion och för att det har sådan hög ambitionsnivå. Men ovanpå allt detta så fortsätter han också att spela in ”Vem vet mest?”, frågesportsprogrammet som sänds varje vardag i SVT. Han berättar att han ”kört sjudagarsvecka sedan november”. Och det ser inte direkt ut att lugna ner sig den närmaste tiden heller, Rickard har tänkt att han får köra på så här fram till maj:

– Sedan ska jag lägga mig ner i fosterställning ett tag och fundera på vad det var som hände egentligen.

Tvekade aldrig

Ingen skulle alltså kunna hävda att Rickard saknade goda skäl att tacka nej när På Gång hörde av sig och frågade om han ville leda Local Heroes-galan i år igen. Ändå tvekade han inte en sekund.

Rickard Olsson var själv en del av det lokala musiklivet en gång i tiden, ”om än perifert”, som han skyndar sig att korrigera.

Han spelade då i rockband som ”Fried Faith”, ”Onkel Tom´s Cabin”, och ”Kingfisher Men”.

– Av allt jag gjort i mitt liv, så är det roligaste att spela i band. Det är verkligen ett sammanhang där ett plus ett faktiskt blir tre. När det börjar svänga, och alla tittar på varandra och tänker vad är det som händer egentligen? Det är någonting som är större än oss själva som verkar här! Det är häftigt.

Så han säger att han gärna skulle vilja börja spela i band igen. Inte med ambitionen att bli rockstjärna då, utan mer kanske spela i band på samma nivå som man spelar korpfotboll. Och han säger att det ska bli jättekul att leda galan igen, för att han fick en sådan häftig aha-upplevelse kring vårt lokala musikliv i samband med förra årets gala.

– Jag blev så glatt överraskad av vilken hög kompetens det var, i varenda kategori! Och det är så jävla coolt att man kan ha ett så bra lokalt musikliv.

Hit och dit

Så Rickard har höga förväntningar på morgondagens gala.

– Men det blir lite tufft också. Morgonen efter har vi inspelning av fem program av ”Vem vet mest?” i Göteborg, så jag måste slänga mig i en taxi ner dit direkt efter galan.

– Jag får försöka smälta intrycken där. Och förhoppningsvis sova ett par timmar också.

Mer läsning

Annons