Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roligt och träffsäkert om ”det svenska”

/

Annons

Al Pitcher är nyzeländaren som bor i Sverige och därmed har en särskild blick för svenska fenomen, ja så marknadsförs han. Och visst är det både roliga och träffsäkra iakttagelser han kommer med, som detta att man när man ser nån gå omkring och le på gatan genast undrar vad det är för fel på honom. Men framför allt är det Al Pitchers förmåga att fånga upp det som händer runtomkring honom precis för tillfället, i den pyttelilla del av restaurangen på Folkets Hus i Gävle där stå upp-klubben Gasta har klämt in sig just den här kvällen, som gör honom makalöst rolig. Nån gör ett konstigt ljud och det återkommer han till, ideligen. Såna saker. Publiken sitter som packade sillar och skrattar.

Även Behrad Rouzbeh, presenterad som Sveriges svennigaste blatte, är rolig. Inte minst när han berättar om hur högst opassande det är att killen i biljettluckan frågar om han har några bengaler med sig när han ska gå på sitt livs enda fotbollsmatch. Ofin fråga liksom, folks ursprung borde inte vara relevant, tänker han.

Även Gävles egen Gerda Bylund, med nytt material för kvällen, imponerar. Jag skulle gärna se henne laga mat i uttjänt amnings-bh i tv (ja, ni som var där fattar, ni andra kan passa på att se henne nån annan gång).

Lisa Pehrsdotter

Mer läsning

Annons