Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta på din favoritlåt

Fem låtar, som vi har gått och nynnat på under året, har chansen att bli utsedda till Årets lokala låt på Local heroes – Galan som går av stapeln 30 januari på Maxim i Gävle.

Det är du som bestämmer vilken det blir genom att sms:a in din röst.

Annons

Det här är låtarna som du kan rösta (och förmodligen också tralla) på.

”Dance with me”, Teo Bolero. Visst, skivan kom i december 2008. Men under hela 2009 har ”Dance with me” snurrat på radion och Christer Jäderlund, som är Teo Bolero, har fått en riktig hit.

”Monster”, Itchy Daze. Kanske är det ett mått på att en låt är poppis när den erbjuds som ringsignal? Klart är i alla fall att man har kunnat ha ”Monster” som signal på sin telefon. Förutom att den har hört till höstens mest spelade på radiostationen Bandit. Hit, säger vi.

”Lady Luck”, Alice Svensson. Att komma tvåa i ”Idol har aldrig hindrat nån från genombrott. Och Alice har efter andraplaceringen i december 2008 låtit höra tala om sig i form av hiten ”Lady Luck” som legat på listor, spelats en massa på radio och framförts live i tv. Är inte det en hit så säg.

”Keep movin on”, The Refreshments. De säljer guldskiva på guldskiva och spelar på galet många ställen, firar 20-årsjubileum i år och hinner med en och annan Svensktoppshit också. Som ”Keep movin on”. Given rock’n’rollig hit.

”Heroes”, Twiggy Frostbite. För några veckor sen fick låten ”Heroes” massa speltid på brittiska BBC Radio. Bara en sån sak. Gör ju nomineringen rätt given. Att videon till låten är en snygg animé-aktig historia med robotar gör ju inte saken sämre. ”Heroes” är en riktig hit.

Vill du höra hur låtarna låter går du förslagsvis in på arbetarbladet.se/heroesgalan och klickar dig vidare ”Årets lokala låt”. Där kan man lyssna nämligen.

Mer läsning

Annons