Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roxette återförenas efter sju år

/
  • 2006 gav Roxette ut samlingsskivan

Roxette gör comeback. Per Gessle och Marie Fredriksson planerar för en satsning i höst och återförenas redan under en konsert i Amsterdam på onsdagen.
– De kommer att spela tillsammans, säger managern Marie Dimberg till Aftonbladet.

Annons

Snart sju år har gått sedan Roxette tvingades avbryta sin senaste utlandsturné efter att Marie Fredriksson drabbats av en hjärntumör.
På onsdagskvällen återförenas den svenska superduon under Per Gessle solokonsert i Amsterdam.
– Det är mycket låga odds för att hon (Marie Fredriksson, reds anm) ska stå på scen. De har velat göra det här väldigt länge, säger Marie Dimberg, Roxettes manager, till Expressen.
Den gemensamma spelningen i Amsterdam kan innebära starten på en stor comeback för Roxette.


Det är ännu inte bekräftat om duon ska spela in en ny skiva men 50-åringarna Per Gessle och Marie Fredriksson har annat på gång.
– Ja, de kommer att göra ett event till hösten, säger Marie Dimberg till Aftonbladet.
Efter Abba är Roxette den största svenska popexporten någonsin, med fyra ettor på den amerikanska singellistan.

Sedan uppbrottet 2002, i samband med Marie Fredrikssons cancer, har Per Gessle haft stora soloframgångar och även gjort en lyckad återförening med Gyllene Tider.
Samtidigt har en återförening av Roxette egentligen aldrig uteslutits. Marie Fredriksson, som numera är friskförklarad, uttryckte stor förväntan inför en eventuell comeback redan för ett drygt år sedan.
– Det pratar vi om hela tiden. Jag vet bara inte hur och när, men det får bli lite lugnare. Jag orkar nog inte springa omkring på scen lika galet som förr, sa Marie Fredriksson till Aftonbladet då.

Mer läsning

Annons