Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rubashov spelar personligt och eftertänksamt

/
  • Martin Rubashov har sällskap av trummisen Danne McKenzie som bytt ut bastrumman mot vintagekoffert.
  • The watcher of the skies får de mest högljudda gästerna att tystna för att lyssna på musiken.

Annons

Den melankoliska rockaren och Bollnässonen Martin Rubashov debuterade med plattan "The Watcher of the Skies" så sent som 2013.

Martin är känd från att ha spelat med band som Mustasch, Marble Arch och Librah. Och en del radiolyssnare känner igenom honom som morgonvärd för radiostationen Bandit Rock i Stockholm.

Kvällen till ära firade Martin det nya släppet Granada. En släpig och melankolisk låt som han skrev och spelade in på plats utanför Granada i Spanien. Låten griper inte riktigt tag i publiken även om det ger en fingervisning om vilken riktning som kvällen kommer att ta.

Tyvärr har det inte kommit någon jättepublik, vilket skulle kunna vara en faktor som dödar all stämning och förvandlar allt till ett meningslöst trubadurgig. Men Martin räddar det snyggt genom att sjunga bra och att inte sväva ut i mellansnacket.

Bäst ikväll är ändå upptempodängan Hideout som kom ut tidigare i år. På Star Club blir den mer nervig och ännu renare i sin akustiska form än studioversionen. Martins närvaro och det fina arrangemanget kompenserar när låttexten inte riktigt räcker till.

Värt att nämna är även samspelet som funkar fint med trummisen Danne McKenzie som framgångsrikt bytt ut bastrumman mot en gammal vintagekoffert. Det är ett coolt och udda grepp som skänker en personlig touch till spelningen.

Stillsamma och molltyngda The watcher of the skies fungerar utmärkt i kombination med Martins hesa och nyansrika röst. Det är en fin låt som sänker en känsla av allvar och eftertänksamhet i källarlokalen. Och det känns till och med som att de mest högljudda gästerna i baren tystnar för att lyssna.

Mer läsning

Annons