Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken Big Band med Fredrik och Lisa Swahn

/
  • Fredrik och Lisa Swahn verkar ha tänkt mer på scenkläderna än på att repa inför konserten med Sandviken Big Band i konserthuset.

Sandviken Big Band med Fredrik och Lisa Swahn
Gevaliasalen, Gävle konserthus
Söndag 19 oktober

Annons

"Let us entertain you" ska vara en lyxig show i Las Vegas-stil. Och visst glittrar det om äkta paret Fredrik och Lisa Swahn när de står på Gevaliasalens scen. Men de verkar ha tänkt mer på scenkläderna, som för övrigt designats av bland andra Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson, än på att repa. Redan efter sex låtar har Fredrik avverkat tre kavajer, varav två med paljetter, och Lisa kommer ut i den ena flådiga blåsan efter den andra. Tydligen har de bara hunnit träffa Sandviken Big Band två gånger inför konserten och det märks att inte alla låtar sitter som en smäck. Det är extra synd när det handlar om storbandsmusik som med perfekt tajming kan ge rysningar ända ut i tåspetsarna. Nu blir det i stället flera stappliga intron som måste tas om.

Tur då att Fredrik Swahn ändå är en så proffsig och säker artist att han kan rädda upp det hela genom att hitta på "aktiviteter" för publiken. Han lär till exempel ut den klassiska igenkännande applåden efter första strofen, får med sig alla på den typiskt svenska "armkroksgungen" och får i gång allsången ordentligt. "Babsan" är förresten den i de välfyllda bänkraderna som skriker högst och ivrigast åt publikfrierierna.

Låtrepertoaren består av idel klassiker som "Can´t take my eyes off of you", "Delilah", "It´s not unusual" och Ray Charles underbara "I can´t stop loving you", men även flera rock- och poplåtar i omgjorda storbandsversioner. Oasis "Wonderwall", Van Halens "Jump" och Robbie Williams "Let me entertain you" är några exempel. Sjutton låtar allt som allt, med en paus i mitten.

Sången, arrangemangen och musikerinsatserna är det inget fel på, men till extranumret märks det igen att förberedelserna inte har varit de ambitiösaste. Det blir nämligen repris på Nanne Grönwalls "Håll om mig". Med tanke på utbudet av klassiska låtar i genren känns det inte helt okej.

Annons