Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanningar till soppan

/

Annons

”Allt är precis som det ska” och ”Allt går över” och ”Acceptera saker som de är”.

Budskapet hårdmanglas in under den timme som Gävlesonen Fredrik Swahn ihop med begåvade musikanten och sångerskan Marika Willstedt (henne vill man se mer av framöver!) bjuder på till soppan på Spegeln på onsdagslunchen.

”Mitt i livet” heter föreställningen och den kom till efter förra föreställningen ”Lust att våga” och en skilsmässa med påföljande livskris.

Det är musik förstås, några spår från Swahns kommande skiva med samma namn som föreställningen, men också mycket prat och text. Han läser sinnesrobönen (den där som AA har som sin grej, ni vet, om kraft att acceptera och så vidare) efter en sång med textrader om att tro på nåt mer än det man ser och där och då känns det som ett försiktigt väckelsemöte, även om publiken inte verkar var helt med på just de noterna.

Via en mindfulnessövning med samtal med bänkgrannen om utmaningar man ser i livet och ”I got life” från musikalen ”Hair” hamnar vi i vad Fredrik Swahn fyndigt kallar en ”produktutveckling av begreppet allsång” när han får publiken att sjunga med i en låt de från början inte kan och en avslutande stund där Fredrik Swahn mer bjuder på sig själv än rabblar självklarheter om hur man bör leva sitt liv.

Han är en duktig sångare, inte tu tal om annat. Och naturligtvis kan man behöva höra en och annan allmängiltig livssanning om att acceptera svårigheterna och leva i nuet. Men riktigt på djupet berör inte Fredrik Swahn denna gång.

Mer läsning

Annons