Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se Local Heroes-vinnarna på CC-puben

/
  • VINNARE. Anigma är den andra gruppen som har vunnit Local Heroes under våren. På torsdag spelar vinnarna på CC-puben.

Anigma och Sweet minority kan jubla.
Resten av banden som deltog i Local Heroes kan deppa lite.
Tävlingen är nu avgjord – nu får fansen se vinnarna live på CC-puben, torsdag 28 maj.

Annons

På Anigmas drömkonsert, om de själva får fantisera, sprängs jordklotet i två delar som avslutning av den sista cymbalsmällen, och dessförinnan har halva publiken dött av hur grymma bandet är, och en drake har sprutat bandets namn i eld. Bland annat.

En riktigt så spektakulär spelning kanske vi inte kan utlova på CC-puben den 28 maj, då Anigma från Skutskär spelar som den andra vinnaren i vårens Local Heroes, På Gångs tävlings som anordnas i samarbete med Bilda, Studiefrämjandet, CC-puben och Musikbörsen. De kommer att dela scen med Sweet minority.

Anigma bildades för fyra år sedan då Adam Lind, Jonny Kjellqvist, Sami Baskou, Jimmy Fors och Gustaf Norlin gick i årskurs nio. Numera läser de på Högbergsskolan i Tierp

De spelar alternativ rock.

– Inte för att vi spelar genren alternativ rock utan för att i vår musikstil växlar rocken låt för låt. Det blir alternativ rock!

Hittills har de spelat på välgörenhetsgalor och på Helges musiktävling, bland annat.

– Vi har alltid testat att få spelningar på "riktiga" ställen och det är klurigt men ingen av oss har varit riktigt så pushande som man skall vara. Detta är den perfekta boosten för oss!

– Vi var inne på Metallica-spåret till att börja med, men sedan slank vi över åt Creed-hållet. Men efter ett till två år gick vi över till Anigma-soundet.

Boka alltså in nästa torsdag för en Local Heroes-kväll på CC-puben. Och med tanke på det där om draken och det tudelade jordklotet, kanske CC-puben ska ställa undan finporslinet för kvällen ...

Mer läsning

Annons