Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex talanger som vill alldeles för mycket

/

Annons


De är sex personer som vill alldeles för mycket, alldeles för olika – samtidigt. Sångaren Charlie Granberg, uppklädd i vit kostym drar åt alternativ rock. Hans sång påminner om en mindre raspig Ryan Adams.
Men soundet spretar, ibland åt hårdrock, ibland åt funk, ibland symfonirock med välpolerade gitarrsolon, ibland åt country och folkrock. Att blanda stilar är i sig inget problem och kollar man in bandets influenser på deras myspace, så förstår man också att de gillar alltifrån Cash till New York Dolls och AC/DC.
Men problemet är att deras hejdlösa jammande dränker det som skulle kunna vara bra låtar. Som värst blir det under ”Ljusnan Riverside Jam”. Alla ska sola och låten pågår i en evighet. Gitarristerna hetsar varandra till oändliga gitarrsolon, trummisen ballar ut alldeles och pianisten ställer in det särskilda gymnasiefunk ljudet på synten. De stilar bara för mycket och det här är musikernörderi på extrem nivå.
Men när alla musiker lugnat ner sig och håller sig på mattan, inom ramen för melodier och harmonier så låter det tidvis riktigt bra om Hellsingland Underground. Låtarna ”Slippin thru the hands of time” och ”Child of another time” är till och med riktigt bra rocklåtar. Och energin är det absolut inget fel på, Hellsingland Underground skulle till och med vinna på att lugna ned sig ett par hekto.

Mer läsning

Annons