Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spring Break-festivalen ställs in

/
  • VHS är en av akterna som var bokade till Spring Break.

I helgen skulle Gävles första dansmusikfestival Spring Break gå av stapeln, men för få biljetter har sålts. Nu ställs festivalen in.
– Vi har gjort allt vi kunnat, säger Beryl Lunder, konserthuschef.

Uppdaterad.

Annons

Både internationella akter som Yves Larock och Fehrplay och svenska artister som John De Sohn, Steerner och VHS skulle spela på helgens dansmusikfestival, som skulle bli den första för elektronisk dansmusik i Gävle. För några veckor sedan halverades biljettpriset för att locka fler besökare, men det verkar inte ha hjälpt. Nu meddelar arrangörerna att festivalen, som skulle hållas på Gävle Konserthus, ställs in på grund av det svala intresset.

– Det är för få biljetter sålda. Vi började på allvar ana oråd för kanske två veckor sedan. Då tänkte vi att det inte skulle gå, då hade vi inte mer än 50 biljetter på förköp, säger Beryl Lunder på Konserthuset och förklarar att biljettläget varit oförändrat sedan dess.

– Även om man är en extrem optimist så tror man inte att det ska komma 600 på dörren. Och är det inte människor som en kropp som dansar till musiken så faller hela upplevelsen, fortsätter hon.

Gävle Konserthus som ligger bakom eventet har gått ut brett och känner sig nöjda med hur de jobbat med marknadsföringen. Spring Break har haft ambassadörer som haft en heldag på Högskolan i Gävle, festivalen har haft ambassadörer på gymnasier och de har annonserat på flera platser i Gävleborg, på Facebook och skapat en kampanjfilm till Youtube.

– När vi frågar den tilltänkta målgruppen så vet de om att de är, men de säger att "det är så mycket nu", säger Beryl Lunder.

Vad tror du att ointresset beror på?

– Om man ska tro något så gissar jag på att det kan vara fel tid på året för det här. När vi hade haft ute det här eventet några månader så kom Alesso ut med samma datum i Globen, på samma dag, så det kanske har spelat in.

Har ni satsat på fel artister?

– Nej det har vi inte heller fått några indikationer på, utan tvärtom.

Vad kommer det här att kosta?

– Det kan vi inte riktigt svara på i dag. Men det hade kostat oss mer pengar att genomföra det här med två personer i publiken. Det låter konstigt att det lönar sig att ställa in, men det gör det verkligen i det här fallet.

Vad händer nu?

– Vi tänker inte ge oss med det här, utan det är bara att samla krafter och komma igen. För vi tycker att det här behövs och vi vill göra det här i Gävle Konserthus. Vi har lärt oss något och vi får komma igen. Kanske kan vi tränga igenom nästa gång.

Köpta festivalbiljetter återlöses.

Mer läsning

Annons