Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadigt sväng med Gadd

/
  • själfullt. Eric Gadd och Bohuslän Big Band överdoserade med svängig soul på konserthuset i går kväll.

Stilig som alltid har Eric Gadd på denna korta turné tagit med sig det svängiga Bohuslän Big Band.

Annons

I två set sicksackar de sig tillsammans igenom Eric Gadds 25-åriga karriär men bjuder även på några låtar från Gadds idoler – Marvin Gaye och Curtis Mayfield. Insprängd mellan Gadds egna låtar är det inte självklart att ”Mercy, mercy me” inte skulle vara skriven av honom själv, så bra får han till känslan av gammal soul när han spelar tillsammans med bohuslänningarna.

Det musikaliska mötet mellan Bohuslän Big Band och Eric Gadd är intressant att följa. Det pigga storbandet får ta stor plats och solisterna avlöser varandra i snabb takt. Den unga Martin Svanström på altsax sticker ut med sin självsäkra spelstil.

Det är framför allt de äldre låtarna som går hem hos publiken. ”My personality” och ”The right way” från 1997 års glansdagar lockar fram stora applåder, och när Eric Gadd lyfter fram den gamla ”Bara himlen ser på” sjunger publiken med som en riktig kyrkokör.

Men. Det är lite långt och lite odynamiskt. Att plocka bort pausen och några låtar hade gett en jämnare upplevelse. Nu maler det på i ett behagligt, men efter en stund också ganska tråkigt och upprepande, soulsväng.

Magnus Mjöhagen

Annons