Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stämningsfullt på Joe Hillgården

/
  • Alexandra Isberg och Anna Frank bjöd på sånger och berättelser på Joe Hillgårdens sommarscen i Gävle.Fredrik Johansson

Ett 30-tal har hittat till gamla Gävle i den sköna sommarkvällen för att lyssna till lokala och rosade Anna Frank, samt supporten Marcus Jönsson från byn Överturingen utanför Ånge.

Annons

Den charmiga innergården och inte minst anknytningen till fackföreningsmannen, diktaren och sångaren Joe Hill, passar perfekt för detta program sann singersongwriter-anda.

Marcus Jönssons person ger ett skört och gängligt intryck men det visar sig att han besitter en djup och stadig stämma. Och med stor säkerhet hanterar han sin gitarr och sitt munspel, när han på ett enkelt men innerligt vis berättar sjungandes om den unga människans drömmar, utmaningar, och relationer i 2000-talets svenska landsbygd.

Anna Frank bjuder också hon i sina sånger på små berättelser om de stora ögonblicken, och tillsammans med Alexandra Isberg på klaviatur och slagverk leker hon fram stämningar och klanger på ett mer experimentellt sätt. Förutom både gamla och helt nya egna låtar, bjuder hon även på Freddie Wadling-covern ”Drömmarna”. Frank har tendenser att viska och ibland nästan kvida fram fraserna i sina sånger, och man undrar ibland nästan om det ska bära eller brista? Kanske är det fullt medvetet, och kanske ger det också emellanåt en extra dimension i det personliga uttrycket.

Men det jag tycker bäst om är ändå det sätt på vilket hon så rytmiskt och dynamiskt utforskar de musikaliska vägar hon ger sig ut på. Det känns både nyfiket och ärligt, och gör att man vill gärna följa med och leva sig in.

Emelie Lundin

Mer läsning

Annons