Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strulig start för Kulturalternativ

Efter mycket väntan inleder Gävlebandet Bellow det kulturalternativ som Gävles Anirasistiska Kulturförening (GARK) anordnat som svar till Marinfestivalen.

Annons

Kvintettens deathcore är tät med breakdowns och livar upp på ett nödvändigt vis efter den tre timmar långa försening som arrangemanget dragits med. Man har flyttat från ovanvåningens scen ned till kaféet på grund av trasig utrustning, endast för att upptäcka ytterligare död elektronik på nedervåningen.

En högtalartransport senare är det hela igång och den unga publikskara som troget hängt kvar får sin belöning.

Majoriteten av kvällens lokala artister hänger sig likt Bellow åt den hårdare sortens musikutövande, men utrymme för variation görs bland andra åt Sagofabriken. Den gulliga trion framför mysigt drömsk pop med keyboard och akustisk gitarr som enda instrument. Sagoaspekten finns i mer än bara bandnamnet, leadsångerskan läser upp hälften av lyriken som en berättelse och sjunger resten uppbackad av sina medmusikanter. Ett säreget drag som aldrig blir stelt tack vare aktens utstrålning.

Att erbjuda ett alternativt kulturutbud för ungdomar en helg som denna är ett fint initiativ men det är uppenbart att GARK, vars sommarmusikfester av olika slag dragits med krångel varje år, måste se över sina rutiner. Att först vid timmen för insläpp rapportera att programmet är framskjutet med en ospecificerad tid är att vara alldeles för sent ute.

Annons