Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Style of Eye’s house går hem hos de största

/

Han har remixat världsartister som Moby och nämns som en av housescenens blivande superstjärnor.
Nu tar han de rätta stegen i karriären, och ett av dem är en spelning på Klubb Kompass i Gävle i kväll.

Annons

Det går bra för Linus Eklöw. Riktigt bra. Mannen som tog sina första trevande steg i Sidelake Studios i Sundsvall i slutet av 90-talet är på god väg att bli en av världens allra största house-producenter. Ett kvitto på det är att han under sitt artistnamn Style of Eye nyligen remixade den mångmiljonsäljande Mobys nya singel ”I Love To Move In Here”.
– Det är självklart kul att få göra grejer till världsartister. Jag tycker att jag lyckades få in låten i min värld och göra något nytt med den. Det är viktigt för mig att känna att jag tillför en extra dimension när jag remixar en låt. 

Funkigt
Tidigare har Style of Eye även gett sin touch till låtar från bland andra The Knife och Robyn, och haft egna releaser på några av världens främsta techno- och housebolag.
Hans sound kan beskrivas som funkigt, techigt, basigt och fantasifullt, så som det lätt blir när man växt upp på en bred musikalisk blandning av jazz, funk och soul. Ett bra exempel på det är singeln ”The Big Kazoo” som rönte enorma framgångar världen över när den släpptes i februari på amerikanen Claude Von Strokes skivbolag Dirtybird.
Mer av Style of Eyes sound går att höra i september när debutalbumet “Duck, Cover & Hold” släpps på kollegan John Dahlbäcks etikett Pickadoll. 

Turnerar
Albumreleasen kommer att backas upp med turnéer och dj-gigs kring hela världen, bland annat i Brasilien och Australien.
– Alla låtarna funkar var för sig på ett dansgolv, men på ett sätt är det även ett konceptalbum för hemmabruk. Det finns en röd tråd som flyter igenom skivan samtidigt som den även representerar alla de musikaliska stilar jag gillar. 

Stor vändpunkt
De senaste åren har allt pekat spikrakt uppåt för Style of Eye och han vet exakt när den stora vändpunkten kom.
– Det var när jag blev farsa. Dels fick jag helt nytt perspektiv på tillvaron, dels fanns det plötsligt ingen möjlighet för mig att lalla runt. Jag började jobba mer strukturerat, målmedvetet och effektivt för att kunna spendera mer tid med min familj.
Sedan en tid tillbaka är Linus kontrakterad av Guy Ornadel, en legendarisk manager inom klubbvärlden, vilket gett karriären ett extra lyft.
– Han har styrt upp mitt liv på affärsplanet. Nu finns en tanke bakom varje steg vi tar.
Ett av dessa steg är en spelning i Gävle på Klubb Kompass i kväll. Linus ser fram mot giget.
– Att spela i Gävletrakterna är ju lite grann som att komma hem. Tony Senghore, som kommer från Sandviken, har alltid varit en stor inspirationskälla och har sedermera också blivit en mycket god vän, så det har ju blivit en och annan utekväll i Gävle genom åren!
Andreas Hermansson

Mer läsning

Annons