Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårtippad schlager i Göteborg

/
  • Rutinerad. Sanna Nielsen tävlar i Melodifestivalen för sjätte gången i år.”Min målsättning är att göra ett så bra nummer som möjligt och förmedla känslan till tittarna”, säger hon.
  • Cool kille. Brolle är storfavorit inför den andra delfinalen av Melodifestivalen. ”Det är mycket som händer. Det är kameror hit och dit, men jag känner mig ändå lugn, det känns bra”, säger han.
  • Deltävlar. Christian Walz tävlar i Melodifestivalens andra deltävling    i Göteborg på lördag.
  • THE MONIKER tävlar i Melodi­festivalens andra deltävling i Göteborg på lördag.

Brolle och Sanna går vidare, så långt är experterna överens. Sen blir det knivigt. Startfältet i Göteborg är svårtippat och kan bjuda på flera överraskningar.

Annons

Brolle hade problem under sin första scenrepetition. Något med ljussättningen av luggen. Det är på den nivån när det gäller huvudfavoriten i deltävling två. I ett startfält med många okända namn framstår Boden-sonen Brolle och schlagerveteranen Sanna Nielsen allt mer som de enda riktiga favoriterna.

Brolle utstrålade lugn och självsäkerhet under repetitionerna.

– Det är jättekul om folk ser mig som favorit. Det är alltid smickrande att höra, men man får inte stirra sig blind på det utan det viktiga är att göra sitt bästa nu på lördag. Den som gör det bästa framträdandet på lördag får mest röster, då spelar det ingen roll om man är förhandstippad eller inte, säger han.

Aldrig toksäker

Sanna Nielsen är med i Melodifestivalen för sjätte gången på elva år och vet att dra nytta av sin erfarenhet. Samtidigt är hon medveten om risken för att tittarna överger invanda schlagerartister och letar efter nya namn.

– För min egen del känner jag att det är skönt att ha den här erfarenheten. Sedan vet man aldrig hur det går i tävlingen. Det är klart att målsättningen är att ta sig till Globen på ett eller annat sätt. Men jag har varit med för länge för att vara toksäker på att gå vidare, säger hon.

Bakom Sanna Nielsen och Brolle kämpar sex artister om platser i finalen och andra chansen. Bland proffstyckarna på plats varierar omdömena från ”skönt om ingen går vidare” till ”taskigt att de ska tävla mot varandra”.

Stor skrällchans

Svenska spels oddssättare är på plats i arenan och säger att startfältet är extremt svårtippat. Christian Walz förväntas ha goda chanser att ta sig vidare, liksom Elisabeth Andreassen. Experterna varnar för att Loreen har chans att skrälla, liksom The Moniker, vars grälla retronummer är lika svårdefinierat som svårtippat.

Bert tror på The Moniker

Bert Karlsson är expert åt spelbolaget Unibet. Han har The Moniker som favorit.

– Jag tycker att hans låt är en av de bästa i hela Melodifestivalen, han kan bli den här veckans Swingfly. Men allt handlar om numret. Den som har bäst nummer kommer att vinna, säger han.

Mer läsning

Annons