Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges dyraste festivalöl finns på Getaway i Gävle

/

163 kronor per liter. Så mycket kostar ölen på Gävles hårdrocksfestival, som har festival-Sveriges dyraste öl enligt en kartläggning.

Annons

"En öl, tack". En vanlig fras som yttras på sommarens musikfestivaler. Men vad får du när du beställer "en öl"? Olika festivaler serverar olika sorter och storlekar, men tar också olika mycket betalt för en öl i baren. Sajten Festivalrykten.se har gjort en kartläggning av ölpriserna på festivaler där de tagit reda på priserna för den billigaste ölen, alltså den du oftast får om du beställer "en öl". Resultatet är baserat på tolv festivaler och visar att den vanligaste ölstorleken är mellan 33-40 centiliter och snittpriset ligger på cirka 52 kronor.

Överlägset billigaste ölen hittar du på Emmaboda, som säljer sin Emmaboda pale ale för 29 kronor med ett literpris på 88 kronor. Att ställa i relation till den dyraste ölen som finns på tyskägda FKP Scorpios festivaler – Bråvalla och Gävles hårdrocksfestival Getaway Rock. Här serveras Åbro original till styckpriset 65 kronor och med literpriset 163 kronor. Alltså hela 75 kronor dyrare än Emmabodas standardöl, sett till literpriset, och 13 kronor över snittet för styckpriset.

Tilläggas bör att både Bråvalla och Getaway Rock Festival tillåter besökarna att vandra fritt med sin öl över hela festivalområdet. Något som inte är vanligt på svenska festivaler.

……

LÄS MER:

Getaway tredje dyraste festivalen

Mer läsning

Annons