Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges hårdast arbetande sångerska

/
  • COUNTRYDROTTNING. Jill Johnson kommer till Konserthuset med

Sveriges countrydrottning slåss med Ulf Lundell om publiken i kväll.
Hennes knep: hälsa på alla som kommer.

Annons

Jill Johnson har med åren blivit allt mer tydlig med vad hon vill göra. Från starten med "Kärleken är" - patenterad "Pling"-schlager - till dagens Nashville-country som visar var hon hör hemma musikaliskt.

"Baby Blue Paper Unplugged Tour" når Konserthuset i kväll. Turnén fick en dålig start, då hon blev magsjuk och fick ställa in premiären på Cirkus i Stockholm. Skivan som konserten har tagit sitt namn från har sålt guld, och totalt har Jill Johnson sålt en halv miljon skivor, vilket visar vilken populär artist hon har blivit under de tio år som hon har uppträtt.

En förklaring till Jill Johnsons popularitet är inte bara hennes röst och musik, lika mycket är det en strålande person som publiken har tagit till sig. Hon är en av landets hårdast arbetande sångerskor, ett faktum som inte minst syns när hon inför konserter tar sig tid att hälsa på alla som har kommit för att lyssna.

– Innan en konsert skulle jag lämna biljetter till en kompis i foajén. Då var det inte så många där, kanske 15, så jag tänkte att jag hinner hälsa lite på alla innan jag skulle upp. Men det kom bara fler och fler. Så jag fick till slut gå genom publiken och upp på scenen. Då märkte jag att isen direkt var bruten, annars kan det ta tio låtar innan det lossnar, innan jag och publiken har kickat igång ordentligt, säger hon till sajten Driftig.nu.

Denna publikvårdande artighet har fått varumärkesexperter att lista Jill Johnson som en av de bästa kvinnorna i landet på att vårda sitt personliga varumärke.

På senaste plattan är Jill Johnson personligt insläppande, i låtar som "I should have left sooner". Den är inspelad i Nashville med låtar skrivna av bland annat Taylor Swift, en av genrens hetaste låtskrivare. Mottagandet av skivan var i stort sett positivt, även om vissa röster hävdade att hon gör "covers på en hel genre" och att "Shania Twain-spöket känns fortfarande kusligt närvarande".

Två kritiker som hon måste ha glömt att hälsa på.

Mer läsning

Annons