Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tårar och party på Tuckers julshow

/

Annons

Jag har ställt in mig på gråtfest på Bolaget! Man har dessutom tipsat mig om vattenfast mascara. Om halva Sandviken väntade på 50 Cent i höstas så är jag övertygad om att resten har väntat på att se Tuckers lilla kapells julshow!

Det här är en helig kväll för Sandvikenborna. En inställd julshow är katastrof, det har Tuckers erfarit förut. En sur recensent skulle kanske vara droppen. Men jag är inte sur. Inte ett dugg faktiskt! Det här är ju bra bruksparty på allvar.

I början undrar jag förstås hur bandet ska hålla ihop i hela fyra timmar med den här entusiasmen. Men kanske är det att bandets skiva ”Never Before...And Now Again” släpps precis i kväll som gör att dom pallar. I två år har dom jobbat på skivan som vi nu får höra valda delar ifrån. Till exempel ”Elsie” och ”Drink in the hand of God”.

Men orkestern får också draghjälp här och där då bland annat Micke ”Rocky” Dahllöf gästar i första set med sin ”Yessir madame”. I andra set kommer brudarna ur Tuckerettes, med Eva Arnström i spetsen, och får fart på julmusiken.

Så långt känner jag mig som om jag är i Sandviken. Men så kommer operasångaren Patrik Forsman och sjunger ”O sole mio” och jag börjar till och med tvivla på att vi är i Sverige.

På dansgolvet plockar man upp kameramobilerna. Fast jag är en oerfaren julshowgäst så fattar jag att det är nu gråtfesten börjar. Patrik Forsmans ”O helga natt” ekar i öronen en och två gånger innan den går in i huvudet, och stannar där. Kanske gråter en och annan också.

Men jag ska ärligt erkänna att jag faktiskt just då står och väntar på Jimi Wåhlin, från det före detta punkbandet Gasman. Jag är svag för punkrockentusiasmen och dom spasmer Jimi har under ”Håll mina vingar”. Men jag önskar verkligen han kunde fått streta längre på scenen än bara tre låtar.

Nä, det är inte konstigt att jag, på något år över 20, trivs den här kvällen bland i huvudsak medelålders. Det är alltid här det händer!

Anna Olsson

Mer läsning

Annons