Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Hives krävs på 18,5 miljoner

Flera svenska band och musiker är indragna i en ekonomisk härva som tycks sakna slut. Nu stämmer The Cardigans kollegorna i The Hives på mångmiljonbelopp.

Annons

The Cardigans planerar att stämma The Hives på 18,5 miljoner kronor. Någon stämningsansökan har ännu inte lämnats in men i ett pressmeddelande hävdar popbandet att de ofrivilligt lånat ut 41,5 miljoner kronor till The Hives. 23 miljoner ska ha betalats tillbaka men resten återstår. De känner sig nu tvingade att vidta rättsliga åtgärder.

Tvingas till stämning

Enligt The Cardigans juridiska ombud David Berggren riktar sig kraven mot fyra av The Hives bolag samt två av bandmedlemmarna privat.

– Efter att bandet upptäckt att pengar saknats på deras konto har de frågat och fått svaret att pengarna lånats ut till The Hives mot 5 procents ränta. Vi har försökt få tillbaka pengarna på frivillig väg men nu är The Cardigans nödgade att väcka talan, säger David Berggren.

The Hives juridiska ombud Monica Crusner säger att kravet saknar grund.

– Jag kan inte uttala mig om en stämningsansökan som jag inte har sett. Men jag kan säga att det finns ingen skuld till The Cardigans på 18,5 miljoner i The Hives böcker, säger hon.

Niklas Kjellberg/TT Spektra

Mer läsning

Annons