Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Tiny förtrollar

/
  • magisk värld. Det äkta paret Larsson och Svenssons melodislingor rör sig fram och tillbaka och upp och ner. Det är ömsom behagligt klingande, för att sedan emellanåt förvirra sig ut i en liten dissonans.

The Tiny öppnar dörren till en magisk värld. En värld där man kan skapa fantastisk musik genom att spela på en såg och vissla en melodi.

Annons

Eller fängsla sin publik genom att, med en röst som påminner om ett möte mellan Joni Mitchell och Bonnie Tyler, sjunga utlämnande historier om kärlek, demoner och självförverkligande i en kaotisk värld. Det äkta paret Larsson och Svenssons melodislingor rör sig fram och tillbaka, upp och ner, och kräver sitt av den som vill sjunga med. Det är ömsom behagligt klingande, för att sedan emellanåt förvirra sig ut i en liten dissonans, eller något som man stundom till och med undrar kommer att bära eller brista. Men det är ingen tvekan om att den lilla skara som hittat till Spegeln i Gävle denna kväll gillar detta. Oavsett om man lyssnat mycket innan man kommit dit eller om det är första gången, rycks man med i ElleKari Larssons inlevelse och Leo Svenssons fylliga men samtidigt rytmiska cellospel. Man förundras och imponeras av hur innovativ och experimentell musik samtidigt kan vara så fängslande bekant. De två vågar tillsammans ta ut svängarna i kreativiteten utan gå vilse. Vågar man som lyssnare följa med hela vägen, kommer man att märka att man tillslut alltid landar i en trygg harmonisk avspänning. Det är snyggt, tekniskt och otroligt musikaliskt. ElleKaris dramatiska röst och uttryck på scen talar om för oss att man inte alltid kan sjunga bara vackert, om man berätta något som är sant. Vi förstår att hon aldrig skulle kunna vara så monoton och begränsad, och vi tror också på henne när hon sjunger. Men mitt i den musikaliska meditationen annonserar duon plötsligt sin sista låt, och man undrar hur det är möjligt att det verkligen redan är slut på kvällen. Det blir lite av en antiklimax. Även om de kommer tillbaka ut två gånger för extranummer, så är det hela över alldeles för snabbt. Vi får visserligen höra favoriter som Closer, Know Your Demons, och Turn off the News (från senaste skivan Gravity and Grace). Men vi får inte riktigt vila färdigt i den magiska världen.

Annons