Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”The voice” hoppas nå miljonpublik

/
  • Gävleröst. Helena Gutarra från Gävle tävlar i kvällens direktsända ”The voice”.
  • Snällt program. ”Artisterna har enormt lyxiga förutsättningar i ”The voice”. De bärs fram på silverfat och själva programmet är vänligt, konstruktivt och positivt och det tror jag också är kul för publiken att se” säger Carola. Nu hoppas TV 4 att den stora tv-publiken hittar programmet. Från vänster: Magnus Uggla, Carola, Petter och Ola Salo.

Miljonpubliken har uteblivit från ”The Voice”. Nu går programmet in i en ny fas med direktsändningar samtidigt som konkurrenten ”På spåret” tagit säsongsuppehåll.

I kväll hejar vi på Helena Gutarra från Gävle.

Annons

På fredagen går talangjakten ”The voice” in i en ny fas. Juryn lämnar över halva makten till tv-tittarna och om fem veckor koras vinnaren. I det första programmet ska coacherna Carola och Petters lag tävla och att lämna över delar av ansvaret till publiken är tudelat för Petter.

– På ett sätt känns det läskigt och på ett annat sätt rätt befriande. Jag tycker att det har varit oerhört jobbigt att ta beslut och svårt att skiljas från folk som man gillar och tycker är bra, säger han.

”The voice” tog över stafettpinnen från ”Idol” och internationellt är programmet en succé. Men den svenska tv-publiken har varit svårflirtad och den förväntade miljonpubliken har uteblivit.

– Det har varit mycket snack om tittarsiffror, men man måste också komma ihåg att vi haft 550 000–600 000 tittare och då kan man konstatera att vi har en hardcore-publik som gillar programmet, säger Petter.

Carola tycker att det är för tidigt att analysera tittarsiffror.

– Jag tror att det kommer att bli ett mycket större spänningsmoment nu och att tv-publiken kommer att känna att det är live. Och de som följt oss är stora supporters och anhängare. Men jag tycker att en utvärdering ska göras efter programmet och inte under tiden.

Enligt Matilda Snöwall, exekutiv producent, har det den hårda konkurrensen med SVT:s ”På spåret” gjort att den stora tv-publiken uteblivit. TV 4 planerar dock ny omgång.

– Vi önskar så klart att fler tittare upptäckt ”The voice”, men vi är otroligt nöjda och tror på det här formatet fortsatt. Vi har redan börjat titta på att komma tillbaka med en andra säsong under 2013. ”The voice” är ett starkt format och det går bättre än någonsin i USA och är Idols stora utmanare där.

Samtidigt som TV 4 jublar har SVT 1 på fredagen premiär för underhållningsprogrammet ”Minuten” med Malin Olsson som ny programledare.

– Oavsett vilket tv-program du gör när det gäller prime-time i de stora tv-kanalerna kommer du alltid att ha något stort, starkt program på en annan kanal att konkurrera mot. Jag tror inte man ska tänka så mycket på det, utan köra sin grej och hoppas på att tittarna råkar gilla det vi gör mest just nu, säger hon.

Liv Sander /TT Spektra

Mer läsning

Annons