Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Titta på oss, Christian!

/
  • Christian Kjellvander körde en avskalad solokonsert på Spegeln i går och försökte, på inrådan av sina söner, förbättra sin publikkontakt.

Två rutinerade musiker som båda varit i Gävle tidigare besökte Spegeln i går.
Men turnérävarna Lars Demian och Christian Kjellvander kommer från lite olika grenar av pop- och rocksveriges släktträd.

Annons

Demian härstammar ur den politiska Stefan Sundström- viseliten medan Kjellvander mer är Sveriges egen stamfader i americanapopfåran med tydliga countryinfluenser.

Kanske försöker Lars Demian visa att de båda inte är så olika när han äntrar scenen med hatt och glasögon med mörka bågar och närmast liknar Elvis Costello.

Han berättar att han gillar Gävle för att det är den enda stad där tidningarna skriver bra om honom, sedan kör han på i sann Demian-anda med sina ömsom djupt mörka, ömsom tokroliga texter.

Han är en otroligt begåvad musiker och gör ingen hemlighet av sina politiska ställningstaganden i till exempel ”En glad polisaspirant” och ”Välkommen hit”.

I slutet får publiken önska sina favoriter innan Demian avslutar med den ”halländska folkvisan” ”Listen to your heart”.

När Christian Kjellvander var på Spegeln förra gången, för ganska precis ett år sedan, tyckte jag att det var någonting som fattades.

Jag bestämde mig för att det var scennärvaron.

Hur vackert det än är har hans konserter en tendens att bli lite tråkiga när han bara står stilla och tittar ner i golvet i en timme.

Uppenbarligen håller Christians båda söner med. De är nämligen med på den här turnén och har sagt till sin pappa att han borde ha lite mer publikkontakt. När man sjunger ”you” kan man till exempel titta upp och peka på någon i publiken. Det försöker Christian flera gånger, till mångas munterhet.

Tyvärr hann På gångs recensent bara höra de fyra första låtarna av Christian Kjellvanders konsert. Det betyder att även artisternas utlovade uppträdande ihop bommades. Hoppas att det var bra.

Mer läsning

Annons