Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Todd Rundgren till Stockholm

/

Med tanke på att skivor i dag betraktas ungefär som t-shirts, äger den bästa musiken rum där artister och publik möts.
Det säger Todd Rundgren inför 70-talslegendarens spelning i Stockholm på torsdag.

Annons

I november 2008 uppträdde Todd i Göteborg och Malmö, men den här gången spelar han på Södra Teatern i Stockholm, 23 februari.

– Toppar man inte försäljningslistorna är det inte lätt att få gig. Spelningen i Sverige blev möjlig tack vare en inbjudan till en musikfestival i Oslo.

Rundgren, som är känd som en trollkarl i studion, trivs bäst live.

– Det är åratal sedan mina plattor fick utrymme i radio. Jag ska blanda låtar från mina tidigaste plattor och senare produktion, men givetvis tänker jag spela sådant som folk förväntar sig få höra.

Todd Rundgren var en storstjärna på 70-talet, även som producent åt Meat Loaf, The Band, New York Dolls, Patti Smith och Hall & Oates. Den musikaliske kameleonten inledde karriären 1967 i garagerockbandet The Nazz, men fick nog efter tre plattor och blev soloartist.

Han blev efterfrågad som producent, tekniker och studiomusiker. I början av 70-talet hade han hitlåtar som ”Hello it’s me”, ”I saw the light” och ”Bang the drum all day”, men i stället för att surfa på framgångsvågen drog han 1974 igång proggrockgruppen Utopia.

– Det är roligt och utmanande att testa nya grejer, säger Todd som kanske skriver en opera härnäst. I dag kan man göra en platta i sin bärbara dator, men problemet är att andra också kan det, vilket gör att jag inte får lika mycket producent jobb som förr.

Mer läsning

Annons