Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Jernbergs lista

/

Den här veckan tycker vi att det passar bra med Getaway Rock-festivalens Tomas Jernbergs lista.

Annons

FKÜ "The pit and the poser" - en grym partyhöjare! Ett par kalla bira och denna så peppar man för fest.

Iwrestledabearonce "Tastes like kevin bacon" - experimentellt band med mycket skiftningar som har helt grymma nyanser. pumpar rätt mkt i stereon just nu, på hög volym.

Entombed "Chief rebel angel" - svårt att välja låt med Entombed, de har så många stänkare. Detta är en av dem!

Deftones "Knife Party" - En perfekt låt till en middag i romantikens tecken.

Earth Crisis "Firestorm" - väcker ungdomsminnen med ett av de banden jag upplevde mina första moshpits med. Minns Café Eloge i Vänersborg, Earth Crisis höll tillsammans med publiken på att riva hela stället. Jag minns att jag intervjuade Karl (sångaren) för mitt fanzine och mitt i intervjun så tyckte han att det var för mkt oljud ute i trapphuset där jag intervjuade honom, så plötsligt sa han "It's too noisy here, i really can't fucking concentrate". Jag hörde inte riktigt va han sa och en sekund senare så sa han "it's sounds like this" och slog sin näve i väggen som gick sönder, jag avlägsnade mig, trots allt grymt nöjd med intervjun.

Alice in chains "Rain when I die" - Ett band som var en del av epok jag verkligen gillade. Alice in chains funkar till det mesta tycker jag. Förfest, efterfest, middag, gräsklippning, bussåkning..

Refused "Rather be dead" - Jag var ett stort fan av i princip allt Refused gjorde och detta var den låt som jag stagedivade för sista gången till i Göteborg på Musikens Hus, jag gick upp på scenen och slängde mig handlöst ut till den fullsatta publiken, väl i luften såg jag att alla flyttade sig, vilket i sig såg omöjligt ut  för det var så mkt folk, men det visade sig vara möjligt. Jag fick sitta resten av konserten ute i trapphuset med halvt knäckt rygg. Men låten är grym i alla fall! :)

DevilDriver "Dead to right" - ett ganska nyfunnet band för mig, fann dem först förra året och bokade även dem till Getaway Rock. De hade en av de största moshpittarna på Getaway rock 2010. För mig skulle de få en stående plats på festivalen om de hade kunnat varje år.

Alice Cooper "Poison" - denna låten får mig alltid på pepphumör, grymma minnen redan tillbaka i 12 års åldern på skoldiskot till att följa mig hela livet. En av Alice absolut bästa låter enligt mig.

Immortal "One by one" - Immortal har gjort så mycket bra låtar, men denna är en av mina favoriter, har ofta denna i lurarna på väg till bussen på morgonen.

Mer läsning

Annons