Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Ledin gör krogshow i höst

/

Sommaren är kort. För kort för Tomas Ledin i alla fall. Så i år förlänger han den med sin första krogshow. Premiär på Rondo i Göteborg i september.

Annons

– Det trodde jag aldrig när jag la av som artist 1985, att jag 2011 skulle sitta på Rondo och prata om min första krogshow, säger Tomas Ledin, i en skinnsoffa som ställts fram på scenen där han efter sommaren ska begå krogshowpremiär.

För trots flera decennier i musikbranschen har den folkkäre artisten aldrig satt upp en krogshow tidigare, även om det inte saknats tillfällen.

– Jag har fått erbjudanden i 20 år, men det var inte förrän det här kom på tal för ett år sedan, som det kändes intressant. Det här är Sveriges bästa showscen och jag känner att jag aldrig har varit bättre som artist och att jag behöver nya utmaningar, säger Tomas Ledin.

Hela hösten

22 september är det premiär för krogshowen, som sedan ska gå fyra gånger i veckan hela hösten. Totalt blir det uppåt 60 föreställningar som ska fyllas av Tomas Ledins musik, tillsammans med hans turnéband och gästmusiker.

Till Stockholm?

Hans låtskrivargärning kommer att utgöra föreställningens tråd och vara det han utgår ifrån, även om tanken inte är att krogshowen ska utgöra en fullständig självbiografi.

– Nej, men mina låtar utgår ju ofta från mitt liv, så det blir ändå ett tillfälle att berätta lite mer om mig själv.

Föreställningen kommer att regisseras av Edward af Sillén, som tillsammans med Tomas Ledin besökt New York, London, Chicago och Las Vegas, för att hämta inspiration till det egna projektet. Och om showen blir en succé finns det inget som talar mot att även den kommer att röra på sig geografiskt. Till Stockholm till exempel.

– Jag har inte velat binda upp mig på något, eftersom jag inte gjort något sådant här tidigare. Men inget är omöjligt, och skulle vi spela i Stockholm skulle jag i alla fall ha närmare hem...

Mer läsning

Annons