Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trouble Boys är nygamla förvaltare av rock'n'roll

/
  • Trouble Boys. Är Tommy Cassemar, Ingemar Dunker, Billy Bremner, Micke Finell och Sean Tyla. Foto: Leif Fjellström

Sean Tyla skapade den brittiska pubrocken, kan man säga.

Nu frontar han det nya, delvis lokala, bandet Trouble Boys som visar upp sig i trakten de närmaste dagarna innan Japan och andra spelplatser väntar.

Annons

Man kan ju nästan inte säga rock’n’roll här i faggorna utan att också prata om saxofonisten Micke Finell som spelar med The Refreshments och som bokar en lång radda artister och rent allmänt har en massa järn i rockn’roll-elden.

Han finns förstås med i Trouble Boys, precis som trummisen Ingemar Dunker. Gitarristen Billy Bremner och basisten Tommy Cassemar kompletterar uppställningen.

Bremner skrev låten

– Billy Bremner skrev ju låten ”Trouble boys” som gjorts av Thin Lizzy och Hanoi Rocks bland andra, säger Micke Finell samtidigt som det plonkar lite i bakgrunden.

The Refreshments håller nämligen på att spela in sin kommande skiva i ”hemmastudion” i Skutskär.

Och The Refreshments, som förutom skivinspelningen också har en spelning i Texas i mars, är fortfarande prio ett för Finell, säger han, men Trouble Boys kommer på en god andra plats.

På väg till Sverige

– Idén har funnits länge, i och med att jag har jobbat ganska mycket med den gamla legendaren Sean Tyla. Det här har vuxit fram mer och mer.

Micke Finell berättar att Sean Tyla är på väg att flytta till Sverige nu och då går det mycket lättare att ha en band ihop.

– Musikklimaten i England är inte det bästa för gamla rockare. Det är tvärdött, man kan få kanske 20 spelningar på ett år.

Så Tyla flyttar hit och blir en Trouble Boy.

Och tack vare hans kontakter så har det nya bandet redan en hel del inbokat.

Till festivaler i England

– Vi har lite på gång i England, vi har några festivaler inbokade i sommar och så ska vi till Japan en vecka längre fram. Och så är det tänkt att bli en platta så småningom, säger Micke Finell.

Men allra först på programmet står en liten lokal turné. Trouble Boys spelar på CC-puben i Gävle i kväll, på Lill-puben i Sandviken i morgon och så väntar Bergsmannen i Hofors på fredag, Tre små rum i Skutskär på lördag och Folkets Hus i Marma på söndag.

Gillar att hålla igång

– Jag och Dunker vill ju ha det lite så, konstaterar Micke Finell som gjorde intensivturnén Trött på att turnera, med över 40 spelningar på fyra dagar tidigare i vintras.

– Det är ju en helt annan grej, men det var jävligt uppskattat, så det är kul.

Flera av de spelningarna var på äldreboenden.

– Det är där man själv kommer att hamna så småningom, säger Micke Finell.

Antingen eller

Men oavsett ålder kommer han och hans band alltid att vara trouble boys.

– Antingen är man en ”trouble boy” eller så är man det inte. Vi har gjort spelningnar med Jerry Lee Lewis till exempel, och han är en trouble boy fortfarande.

Mer läsning

Annons