Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Truckfighters fuzzfrälste Gävle

/

På premiärkvällen av KlubbFuzz ångade Å-krogen av svettiga kroppar när Truckfighters och Skraeckoedlan styrde kvällen mot torrare breddgrader.

Annons

En fokuserad kvartett stiger upp på scen och drar av högklassig stonerrock på svenska. Inte tidigare bekant med Skraeckoedlan från Norrköping blir jag onekligen imponerad av kvaliteten. Publiken nickar hängivet och piskar snart i takt med svettiga kalufser. Bandet inleder instrumentalt och fortsätter sedan maffigt och tight med inlevelsefull sånginsats från Robert Lamu.

Det fastnar, liksom håret klibbar mot nacken när temperaturen stiger. När bandet kör setets sista alster ”Haven” är det givet att de kommer att bli inropade igen. Äntligen får de entusiastiska klubbesökarna höra låten ”Cactus” med en riktigt slagkraftig refräng.

Man vet att det är en grym show när det börjar osa svettdrypande tischor och fladdra våta hår. När fuzzrockarna Truckfighters från Örebro tar över det lilla scenutrymmet bekräftar de bara lineupens kaliber. Det är nu det känns helt rätt att bli en front row banger och svänga sina stackars hårtestar mot en scen som fullkomligt kokar av energi.

Om bandet, som öppnar med fenomenala ”Desert cruiser”, hade varit rosa hade de enkelt kunnat misstas för duracellkaniner på speed. Svetten lackar och gitarristen Niklas ”Dango” Källgren iklädd badshorts öser på till sista energireserven med sina notoriska hopp, uppspärrade ögon och utsträckt tunga. Samtidigt leker han skickligt med instrumentet tillsammans med de engagerade åhörarna både på och av scenen under hela giget.

Både han och basisten/sångaren Oskar ”Ozo” Cedermalm har en avundsvärd publikkontakt och det går inte att ta miste på att Truckfighters är en erfaren trio som lirat några gig i sina dagar. De manglar prestigelös desertrock i en fysisk toppform som gjort vilken atlet som helst avundsjuk, och stämningen är hög när fuzzrockens okrönta kungar kommer tillbaka för extranumret ”Mexico” efter ett träget mässande från en taggad publik. Att det här bandet förtjänar en större scen och publik kan ställas utan tvivel, men att besöket uppskattas av Gävleborna är solklart.

Frida Calderon

Annons