Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turkiska Hadise favorit i första semifinalen

/

När svenskiranske Arash och Aysel skulle repetera inför schlager-EM på lördagen hände något oväntat – Vladimir Putin klev plötsligt upp till dem på scenen i Olympiiski Arena i Moskva.

Annons

– Jag blev jättenervös av att han dök upp. Jag råkade kalla honom ”Mr President” av misstag, sade Arash på den efterföljande presskonferensen.

– Men han var jättetrevlig och önskade oss lycka till. Det var ett väldigt coolt ögonblick.

l En tjeckisk hiphopare i orange superhjältedräkt, en israelisk fredsduett och bulgarisk riddare som porrflirtar. Där har ni några av ingredienserna som Malena Ernman ska kämpa mot på vägen till final i schlager-EM.

Favorit i den första semifinalen är Turkiets artist Hadise. Hennes låtskrivare har helt klart sneglat mot grannlandet Grekland, ”Düm tek tek” är klonad ur Helena Paparizous gamla vinnare ”My number one”, ett recept som ju också ukrainskan Ani Lorak rönte viss framgång med förra året. En annan låt som det talas om är Bosnien & Herçegovinas bidrag ”Bistra voda”. Och visst, gillar man stöveltramp och kitschig Sovjetestetik så har man tre minuters himmelrike att vänta.

l Malena Ernman är inte den enda från våra trakter i schlager-EM.Högsta chefen för schlager-EM är Ockelbo-sonen Svante Stockselius, som befunnit sig i Moskva i ett par veckor och jobbat mer eller mindre dygnet runt med förberedelser. Han är mycket nöjd med hur Ryssland skött arrangemanget hittills.

– Det går jättebra. Årets tävling är lite större än vad den brukar vara. Det är en större arena och en större scen. Allt är mer påkostat än vad det brukar vara. Visserligen är det bara 42 tävlande jämfört med 43 förra året, men sett till budget är det vårt största arrangemang hittills, säger han.

Mer läsning

Annons