Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvåan af Ugglas: "Rätt låt vann"

/

Caroline af Ugglas jublade över andraplatsen och hyllade segrarinnan Malena Ernman.
- Svenska folket röstade helt rätt, säger sångerskan.

Annons

Caroline af Ugglas höll på Malena Ernman och är övertygad om att operasångerskan kommer att göra succé i Moskva i maj.
- Det här är det bästa jag kunde tänka mig, säger Caroline af Ugglas efter tv-sändningen.
- Jag sjunger för svenska människor, jag behöver inte vinna. Men det hade absolut varit en livserfarenhet att få åka till Moskva.Förhandsfavoriten Måns Zelmerlöw ledde omröstningen efter att jurygrupperna sagt sitt, men svenska folket höll inte med och den forne "Idol"-deltagaren slutade på fjärde plats.
- Jag är inte så besviken faktiskt. Det är klart att jag hade velat placera mig högre men samtidigt tycker jag att Malena är en väldigt värdig vinnare, säger han.
- Om jag bara hade vunnit på jurygrupper hade det varit rätt jobbigt. Man vill ju ha svenska folkets röst. Det fick jag inte denna gång, men jag är 22, jag kommer tillbaka.

Måns Zelmerlöw tror att svenska folket ville visa upp någonting nytt i schlager-EM.
- Både Malena och Caroline har visat något som inte synts i schlagern tidigare och därför går det så bra, säger han.Måns "Idol"-kollegor i EMD slutade på tredje plats. De är nöjda med sin placering men desto mer chockade över yngsta konkurrentens placering.
- Molly Sandén är en skräll. Hon var värd så mycket mer, säger Erik Segerstedt.
16-åringen hamnade på sista plats i tävlingen.
- Jag är inte besviken, det här har varit det roligaste jag har gjort i hela mitt liv, säger Molly Sandén som kramades om av skivbolagskungen Bert Karlsson efter sändningen.
- Jag har lärt mig fantastiskt mycket. Nu ska jag fokusera på min skiva som kommer i maj och Diggilooturnén i sommar.camilla.sundell@ttspektra.se

Mer läsning

Annons