Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Twiggy Frostbite släpper digitala drömmar

/

Det har gått två år sen debuten ”Through fire”. Nu är Twiggy Frostbite tillbaka. Med drömmar.

Annons

I kväll kan man höra första låten – och drömmen – på Blå scenen på Musikbiblioteket i Gävle.

– Vi gör inget album utan vi släpper en serie singlar under året, där varje singel är en återberättad dröm, säger Anna-Karin Berglund i bandet som kommer från Gävle men som just nu bor i Borlänge där Anna-Karin Berglund och Elin Lindfors läser på rockskolan Boomtown.

Drömmar en röd tråd

Drömmar är alltså den röda tråden som löper genom alla singlar.

– Vi kände att det lite blev så, att alla låtar hade samma, lite drömska ton.

”I will try my best to set this story straight” kallar de projektet.

– Med drömmar är det ju så att man vet inte riktigt vad som händer och man kommer inte ihåg allt när man ska återberätta dem.

Är det läskiga drömmar?

– Det kan vara lite åt alla håll, både läskiga och väldigt vackra drömmar. En dröm kan ju vara alltihop på en gång, alla känslor samtidigt, säger Anna-Karin Berglund.

Idigital form

Tio (”en bra siffra”, som Anna-Karin Berglund säger) olika återberättade drömmar räknar de med att släppa under året, och än så länge är planen att bara släppa dem i digital form och den första låten släpps 7 mars. Och för att fira släppet spelar alltså Twiggy Frostbite på scenen man kan låna med sitt lånekort på Musikbiblioteket.

– Vi tänkte att det skulle vara lite mysigt och intimt, att publiken får sitta med på nåt sätt. Spelar man på en stor scen långt bort kan det bli så otillgängligt. Här blir det inbjudande, man blir omfamnad. Och så är det ett schysst ställe i stan. Det är ett bra initiativ.

Mer läsning

Annons