Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyrant Wrath är här för att underhålla

/
 • Blod och ondska. Lokala black metal-bandet Tyrant Wrath släpper sitt debutalbum i dagarna och firar                     med fest på Kungen i Sandviken 5 november.

Lokala black metal-bandet Tyrant Wrath släpper sin debutskiva i dagarna och firar med släppfest på Kungen i Sandviken 5 november.

– Det blir blod, död och ondska, säger bandets sångare Adde H.

Annons

Det kom en pressrelease:

”Tyrant Wrath blickar ned i avgrunden och manar fram det totala mörkret och kylan som omsluter den framtida värld där kristendomen förevigt utrotats.  Ett antireligiöst budskap sprunget ur en elitistisk tankevärld präglad av tortyr, död och mörker utgör bandets kärna. I lyriken framhävs upphöjandet av individen och den styrka som kommer ur avkastandet av andliga bojor. Vi ser ner på alla former av gudadyrkan, religioner och all typ av underkastelse. Vi är våra egna gudar!”.

Klart man stämmer träff med dem. Allra helst när de kommer härifrån.

Över en högst prosaisk kopp kaffe på Flanörfiket en mycket regning kväll berättar Adde H, sångare, och Kim C, gitarrist, om bandet och om skivan.

Tyrant Wrath, som utöver de två ovan nämnda består av J Olofsson på bas och mr A på trummor, har funnits sen 2007, och bildades ur resterna av Martyrum.

– Diverse medlemsbyten har satt käppar i hjulet, förklarar Kim C.

Det är alltså därför som debutalbumet kommer först nu och det är också anledningen till att Tyrant Wrath har fört en högst diskret tillvaro fram tills i vintras. Då blev de ett av banden som togs ut i tävlingen Getaway Rock Challenge och fick spela på sommarens Getaway Rock-festival på gasklockorna i Gävle.

– Vi var första band på fredagen, men det var inne i gasklockan så det var mörkt och blev en schysst stämning, säger Kim C.

– Vi var jävligt nöjda, säger Adde H.

– Det var inte fullt, men det var ändå mycket folk, säger Kim C.

Och trots att giget i princip var Tyrant Wraths scendebut drog de på ordentligt med blod, upp-och-nedvända krucifix, ett hemmasvetsat mickstativ. Show, helt enkelt.

Och det gick alltså hem.

Skivan ”Torture Deathcult” har de spelat in själva (med nuvarande basist på trummor, det var det där medlemsstrulet) och när de skickade runt den till lite olika bolag var det det australiensiska bolaget Battlegod Productions som nappade först.

– De verkade seriösa, säger Kim C.

– De satsar en jävla massa på promotion, det är mycket sånt, konstaterar Adde H.

De har redan gjort en intervju med en stor tysk tidning och hoppas dessutom att bolaget ska hjälpa dem att boka spelningar, ihop med andra band som ligger på bolaget.

– De har mycket norska black metal-band, säger Kim C.

– De har egentligen all möjlig metal, säger Adde H.

En releasespelning är i alla fall redan ordnad. 5 november intar Tyrant Wrath Kungen i Sandviken, med blod och alla andra attribut.

– Det är ett jävla ös helt enkelt, säger Adde H när han ska beskriva hur de funkar på scenen.

Och det här med antireligiositeten? Ondskan och mörkret?

Jodå, det finns där. Texterna kretsar mycket kring ondska och i viss mån också anti-kristendom. Men det beror mycket på vilken sinnesstämning Adde H och Kim C, som båda två skriver bandets låtar, har varit i när de skrev dem, konstaterar de.

Över kaffet på fiket den här regniga kvällen tonar de ned budskapet en aning, även om de tycker att det räcker med att kolla runt i världen för att se hur mycket elände kristendomen ställt till med. De säger att de inte står på scenen för att propagera utan för att underhålla. Och för att det är ungefär det roligaste de vet.

– Så vi har inte haft så jävla roligt, helt enkelt, säger Adde H.

Det ska det bli ändring på, är det tänkt, även om det inte direkt kryllar av spelställen för black metal-band. Ambitionsnivån är anpassad efter det.

– Vi kanske kan få åka runt och spela på lite festivaler. Vi räknar inte med att försörja oss på det här, säger Kim C.

Mer läsning

Annons