Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var stolta över Simian Ghost

/

Annons

Så här är det, att jag har längtat efter det här tillfället. Simian Ghost på hemmaplan! Jag ignorerar att folk i jubileumstältet är här för öl och vinterpartaj. Jag tänker strunta i att jag tvingas tälta bredvid stadshuset i Sandviken i januari, och får huttra därefter. Just det här tillfället har jag längtat efter. Faktiskt!

Sebastian Arnström har ingen ordentlig koll på vad det är jubileum för den här veckan. Han poängterar i stället strängt att det finns annat Sandviken kan vara stolta över, som kulturhuset Kungen till exempel. ”KUNGEN”, ropar han i en hyllning. Och fortsätter sjunga med sin igenkännbara, lätta och lite återhållsamma röst som man så gärna fastnar vid. Jag hoppas just då att Sandviken förstår att vara stolta också över Simian Ghost.

För sex eller sju år sen fångade jag egentligen av en slump upp och lärde mig lyssna på indierockbandet Aerial. Jag dök på någon låt och hörde ett väldigt kort inslag i P3. Jag var störtcool tänkte jag! Tanken på att lyssna på musik som förhoppningsvis ingen annan under bussresan lyssnade på triggade. En sport som verkligen tilltalade mig så egoistisk som den var.

Så när Aerial splittrades eller utvidgades, beroende på hur man ser det, till solo-projektet Simian Ghost insåg jag att jag hade felat. När jag för första gången hörde ”Star Receiver” i mina lurar på bussen blev min spontana reaktion att vilja berätta för den man bredvid som gått av nattskiftet på järnverket och sov mot ryggsäcken. Att inte vilja berätta för folk kändes inte längre bra.

Sebastian, Erik och Mathias, som tillsammans utgör Simian Ghost, kör dem ljudslingor som mina trumhinnor uppfattar som oskiljaktiga i en triangel av lätta röster, ekon och elektronik. Melodiöst förstås! Och jag bestämmer att förutom ”Star Receiver” är ”As You See Fit” bäst för kvällen. När plattan Youth kommer nu i februari ska jag rent av dela med mig av en hörlur till medpassagerare.

Anna Olsson

Mer läsning

Annons