Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varierad punk med närvaro

Annons

När första bandet av två för kvällen, Stockholmsbandet Skitarg, går på samlas hela lokalen framför scenen.

Blodiga clowner och vuxna män i ballerinakjolar tillsammans med titlar som ”Jag bryter nacken av din häst” och ”Du har keps och knarkar” gör att det känns helt rätt. Trots att jag inte är mycket för musiken, snabb metal och growl blandat med skönsång, är draget på scenen och i publiken tillräckligt för att man vill se och höra mer.

Scenshowen står inte still, något Barnet, en av två sångare, håller med om: ”Står man med en lång dildo och clownsmink så stannar folk kvar, dom vill se vad fan det är som händer”.

När huvudakten Mimikry går på är det fullt ös från första låten.

Borlängebandet, som till en början kanske var mest kända för sångaren Hjalle och trummisen Heavys medverkan i tvprogrammet ”På rymmen”, får nu i stället publiken att samlas för musiken. Svensk punkrock, där materialet blandas från både dom fyra studioalbumen och senast släppta coverskivan Mimifierat, får snabbt igång både nya och gamla fans varav en del även hamnar på scengolvet.

Bra ljud, bra scenvana och ständig kontakt med publiken gör att det aldrig känns tråkigt att se dom, akten levererar lika bra som alltid.

Trots att det är andra spelningen i Gävle den här sommaren känns det inte som en trött dag på jobbet för bandet eller som att man sett det förut, vilket uppskattas.

Hanna Eriksson

Mer läsning

Annons