Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växte upp i bussen

Iron Maiden har ett barn på scenen. Möt Steve Harris dotter Lauren, kaxig sångerska som tänker skaka om Sverige.
– Jag laddar för två jäkligt bra shower, lovar 23-åringen som spelar med Iron Maiden i Stockholm 16 juli och i Göteborg tio dagar senare.

Annons

Musiken kom ordagrant till henne i vaggan – placerad längst bak i pappas turnébuss. Sedan tillbringades en stor del av Laurens barndom längs vägarna, ihop med en av världens mest aktiva livegrupper.

– Det är någonting att minnas. Jag älskade spelningarna, och att sova i de där våningssängarna hos mina föräldrar. Mysigare än hotellnätter.

Nu är Lauren själv artist. Trots tvångsmatningen med tungmetall, påminner hennes stil inte alls om faderns.

På ett personligt plan beter sig gänget betydligt lugnare.

– Vi har känt varandra så länge att de blivit till familjemedlemmar. Varje gång någon av dem dyker upp hemma i London bjuder de på middag och umgås. Riktiga gentlemän.

Elaka tungor har viskat om att Laurens genombrott berott på hennes berömda far. Det är inte sant. Hon ”upptäcktes”på en pub, av en producent som aldrig hört talas om dem.

– Och vad menar kritikerna? Jag kan ju knappast tacka nej till att värma upp arenor åt Iron Maiden. Dessutom har ju mottagandet varit så varmt. Men pappa Steve Harris beslutsamhet är vida känd.

Mannen som skapat, omformat och ständigt utvecklat Iron Maiden vill förstås ha ett litet finger med i dotterns karriär. Och hon låter honom hållas. För det mesta.

– Jag lyssnar och tar till mig. Men visst slår det gnistor utanför studion ibland – båda har ju hett temperament, skrattar Lauren. (TT spektra)

Mer läsning

Annons